FOTOSESSIE IN TUIN VILLA EIKENHORST - 2016 | De Oranjes

vrijdag 8 juli 2016

FOTOSESSIE IN TUIN VILLA EIKENHORST - 2016

Het Koninklijk gezin heeft vandaag geposeerd voor de halfjaarlijkse fotosessie. Vorig jaar kozen ze het strand uit, maar vandaag ontvingen ze de pers weer gewoon in eigen tuin. Amalia hoefde zich zodoende ook niet ver te verplaatsen op haar krukken.


Rond 15.00 uur kwam het Koninklijk gezin, inclusief de labradors Skipper en Nala, via de achterdeur van de Eikenhorst naar buiten. Vlak voordat de fotosessie begon, werd de Koning al gezien op het landgoed terwijl hij zijn honden uitliet.
Prinses Alexia en Prinses Ariane waren net thuis van hun laatste schooldag. Amalia had al enkele weken vrij. Gisteravond verstuikte ze haar enkel, waardoor ze nu met krukken liep.
Foto: Patrick van Katwijk/RVD
En hoewel Koningin Máxima nog niet helemaal hersteld is van de hersenschudding, was ze er toch bij. Ze vertelde dat het steeds beter gaat, maar dat ze nog wel eens hoofdpijn heeft of duizelig is.
Foto: Patrick van Katwijk/RVD
Er werden op verzoek van de tientallen fotografen weer allerlei foto's gemaakt. Veel gezinsfoto's, maar ook bijvoorbeeld een foto van Koning Willem-Alexander met zijn oudste dochter, foto's van de prinsessen apart en van het Koninklijk paar samen. Ook was voor het eerst de tijdelijke 'container' te zien die in 2014 in de tuin is gebouwd vanwege de renovatie van Paleis Huis ten Bosch. Gelukkig waren er beveiligers die de fotografen nog een beetje konden tegenhouden toen die - ondanks hun zoomlenzen - nóg dichterbij het gezin wilden komen en daardoor de planten op het terras molesteerden.
Foto's: Patrick van Katwijk/RVD
Na afloop spraken de Koning en Koningin nog even met de journalisten. Tijdens dat gesprek betuigden de Koning en Koningin hun medeleven met de nabestaanden van de eerder deze week in Mali omgekomen militairen Henry Hoving en Kevin Roggeveld. Verder werd er verteld dat de Prinses van Oranje volgend jaar als bijvak Chinees gaat volgen. Eind vorig jaar was Amalia met haar ouders in China en daar werd haar belangstelling voor de taal opgewekt: ”We zullen zien of het beklijft”, aldus Koning Willem-Alexander.
Verder vond de Koning de aandacht in de media over de enkel van Amalia erg overdreven. Hij zei blij te zijn dat er in zijn jeugd niet aan elke buil en snee aandacht werd besteed. ”Ze moeten kunnen opgroeien”, aldus de Koning. De drie prinsessen hebben een goed schooljaar achter de rug en zijn alle drie over naar het volgende jaar, vertelde Koningin Máxima. Amalia gaat dan naar de tweede klas van het Gymnasium Sorghvliet, Alexia begint aan haar laatste schooljaar (groep 8) op de Bloemcampschool en Ariane gaat naar groep 6.

Samenvatting van de interessantste vragen en antwoorden uit het persgesprek:

Wellicht was dit de laatste fotosessie in de tuin van Eikenhorst. Mogelijk is volgende zomer het strand weer aan de beurt, en poseert het gezin het jaar daarna (2018) in de tuin van hun nieuwe woning, Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

4 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd en lees net, dat prinses Amalia haar enkel heeft verstuikt (?) en zij hoop er vanmiddag wel bij te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag en mij valt vooral op dat Alexia een jongedame is geworden.. Prinses Amalia op krukken, het is weer eens wat anders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele leuke en spnmtane fotosessie; de reactie van de koning wat betreft de media aandacht voor de nekel van Amalia, vond ik ook wel wat overdreven. Als dat gebeurde in zijn tijd, zoals hij zelf al aan gaf, voor elke buil en snee aandacht, ze moeten kunnen opgroeien en dat gebeurt met vallen en opstaan, zo zijn wij ook groot geworden en ja, dat nu koningskinderen zijn. In het keurslijf lopen kunnen ze nog lang genoeg.

  Verder een mooi verlsage weer, Vivian, mijn complimenten

  BeantwoordenVerwijderen