Koning Willem-Alexander bezoekt 100ste Vierdaagse | De Oranjes

vrijdag 22 juli 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt 100ste Vierdaagse

Koning Willem-Alexander onderbrak vandaag zijn vakantie in Griekenland voor een bezoek aan de slotdag van de 100ste Vierdaagse van Nijmegen. 


De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen vind dit jaar voor de honderdste keer plaats. Het was lang de wens van de organisatie dat er iemand van het Koninklijk Huis op bezoek kwam bij het wandelevenement, of zou deelnemen. Op de uitnodiging van de 100ste Vierdaagse, ging de Koning graag in. Verwacht werd dat hij op de speciale eretribune zou plaatsnemen, maar onverwachts besloot hij de wandelaars tijdens hun laatste kilometers te verrassen in Cuijk. Hij werd enthousiast ontvangen en schudde vele handen. De Koning wandelde een stukje mee over de speciaal gebouwde brug bij de Maas. Marsleider Johan Willemstein liet de Koning vervolgens ook kennis maken met deelnemers van het leger. Na een borrel, bezocht de Koning ook een verzorgingspost van het Rode Kruis.

Tijdens een interview zei Koning Willem-Alexander trots te zijn op de organisatie van het evenement en natuurlijk op alle wandelaars. "Het is heel bijzonder om hier te zijn. En te beleven wat al die 10.000 wandelaars meemaken. Al die nationaliteiten die samenlopen. Het is een feest van verbroedering”, aldus Willem-Alexander. Op de vraag of hij zelf wel eens denkt om mee te doen, zei hij dat dan graag incognito te doen, maar dat dat onmogelijk is.

In Nijmegen besloot de Koning, voordat hij plaatsnam op de tribune, mensen op de Via Gladiola persoonlijk te feliciteren. Dat deed hij door zelf ook gladiolen uit te delen. Er ontstond toen een opstopping, omdat íedereen wel een felicitatie en een bloem van de Koning wilde ontvangen. Het merendeel van de wandelaars werd daarom verder toegejuicht vanaf de tribune.

1 opmerking:

  1. Erg leuk en spontaan van onze koning om een stukje mee te lopen en met de wandelaars in gesprek te gaan i.p.v. te gaaan zitten op de eretribune. Een ook erg mooiw was het om te zien dat de Koning zelf de gladioelen uitdeelde.

    BeantwoordenVerwijderen