PRINS BERNHARD HEEFT LYMFKLIERKANKER | De Oranjes

donderdag 29 augustus 2013

PRINS BERNHARD HEEFT LYMFKLIERKANKER

Foto: © RVD
De RVD heeft vanavond laten weten dat bij Prins Bernhard een vorm van lymfklierkanker is geconstateerd.

Er zijn verschillende soorten lymfklierkanker. Bij Prins Bernhard gaat het om non-Hodgkin lymfoom - een zeldzame vorm van lymfklierkanker die op alle leeftijden kan voorkomen en die bij een deel van de patiënten volledig te genezen is.

De 43-jarige prins heeft al een tijdje last van zijn gezondheid. Hij wordt ook al sinds 2002 behandeld voor de ziekte van Crohn en is voor zover bekend twee keer geopereerd (daarom was hij ook niet aanwezig op de Koninginnedagen in 2008 en 2009)

8 opmerkingen:

 1. zo wat heftig zeg! Het zit niet mee voor de koninklijke familie! Hopelijk is het te genezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad hopende is het te genezen, maar ik hoor het niet graag. sterkte allereerst bij het aanvaarden en dan komt het het verwerken en dat valt niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoort het niet graag dat het te genezen is?

   Verwijderen
 3. Niet alleen maar "hopen" maar allemaal hart aan geloven, DAT dit te genezen IS! Dat is de weg die ook prins Bernhard en familie zullen gaan. Wij kunnen in gedachten mee steunen, en wensen veel sterkte. Of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @gerdien: het is niet te genezen, wel te behandelen. Hij kan er dood aan gaan, maar er bestaat ook een kans dat het te behandelen is. Sterkte Prins Bernahrd jr. en familie. Het zit ze niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens de koninklijke familie maar nu in het bijzonder Bernard en Annette en de kids veel sterkte toe. Het een na het ander volgt elkaar op. Ik hoop dat er een behandeling mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze ziekte is wel te genezen, de ziekte van Crohn niet. Het zit de koninklijke familie inderdaad niet mee de laatste tijd. Mijn moeder zei dat prins Constantijn ook de ziekte van Crohn heeft. Het is wel heel heftig dit! Vooral omdat het overlijden van prins Friso nog maar zo kort geleden is. Ik hoop heel erg dat dit te genezen is. Veel sterkte voor Bernhard, Annette en de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens de familie heel veel sterkte en vooral prinses Annette en de kinderen. Ik hoop dat de prins succesvol behandeld kan worden!

  BeantwoordenVerwijderen