Prinses Ariane ziekte | De Oranjes

donderdag 4 augustus 2011

Prinses Ariane ziekte


Terwijl prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun dochters ontspannen liggen te genieten bij de Italiaanse vakantievilla, komt de Duitse media met de schokkende conclusie dat prinses Ariane een ernstige longafwijking heeft.

Het prinsesje zou niet ouder dan 36 worden en momenteel in Miami (heel wat kilometers reizen dus vanuit Toscane) met haar moeder in het ziekenhuis verblijven voor een behandeling. Hoe dit nieuws ‘ineens’ ontstaan is, is niet bekend want de Duitse krant Bildzeitung vermeld als bron een Nederlandse omroep. Voor alle duidelijkheid: Ariane is gezond! Dat werd ook vandaag extra bevestigd in een reactie van de Rijksvoorlichtingsdienst. Mogelijk was de verveling toegeslagen op de Duitse redactie van de krant en haalden ze de eerdere ziekenhuisopnames van Ariane (vanwege een infectie aan haar luchtwegen) erbij om er een grote schep bovenop te doen. In het artikel wordt namelijk ook teruggeblikt op de geboorte van de prinses. Ze had toen moeite met ademhalen en moest aan de zuurstof. Volgens de krant zou het gaan om taaislijmziekte.

9 opmerkingen:

 1. Gelukkig niet, ik heb al veel vaker in de Duitse bladen gezien dat het weer eens over de zieke Ariane ging. Maar dit.. als de RVD het ontkent moet het wel niet waar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben ik blij dat het niet waar is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, alles kan natuulijk, maar de RVD ontkent dit en dan laten we echt maar aanemen dat dit dan zo is. Ariane zou rustig en verlegen zijn en daaruit denken ze dit dan en ook omdat ze in het verleden een luchtweginfectie heeft gehad. En zo lust ik er nog wel een paar. Alexia heeft geen luchtweginfectie gehad, maar was in het begin ook erg huilerig en verlegen. Zou ze dan ook niet een ziekte hebben. Nee, laten we niet meedoen aan die onzin en hopen dat dit ook niet werkelijkheid wordt.
  De RVD ontkent dit en Ariane kwam bij mij over als een weliswaar rustig, maar ook ereg vrolijk kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gerda van koetsveld6 augustus 2011 om 02:30

  gelukkig is het niet al kan ze heeel benauwt zijn maar die ziekte wens je niemand toe!!!!!!
  gelukkig is het een heel vrolijk kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het fijn en ben blij dat de RVD het ontkend. Maar ik vraag me af of ze het wel gezegt zouden hebben als het wel zo zou zijn... Maar we gaan er inderdaad maar vanuit dat het niet zo is.. Volgens mij kun je dat ook aan iemand zien als ze dat hebben !
  Ariaantje is echt een schattig lief meisje..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Believe me, dat kun je echt niet per definitie zien, en zéker niet bij zo'n jong kind. Daarbij zijn er tegenwoordig medicijnen op de markt die op gen-niveau de oorzaak van CF redelijk goed aanpakken (kaftrio) en dan zie, merk en hoor je het niet eens meer. Het is nog niet voor iedere leeftijd en mutatie beschikbaar, maar geloof maar als je de dochter van de koning bent, dat je er hoedanook voor in aanmerking komt.

   Verwijderen
 6. Verschrikkelijk dat dit zomaar geschreven wordt!

  BeantwoordenVerwijderen