Koningin Beatrix weer aan het werk | De Oranjes

woensdag 10 augustus 2011

Koningin Beatrix weer aan het werk

Met een bruine huid arriveerde ze dit weekend terug op Nederlandse bodem om vervolgens deze week weer aan de slag te gaan. De vakantie van Koningin Beatrix zit erop, en om zachtjes aan te beginnen stond er dinsdag een concert op het programma, en vandaag draaide het weer om de ontvangsten van ambassadeurs met geloofsbrieven.


Dinsdagavond was de Koningin aanwezig bij een concert van het European Union Youth Orchestra in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaarlijkse concert is een traditie van de Koningin om bij te wonen, al moest ze vorig jaar verstek laten gaan vanwege het overlijden van Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Het jeugdorkest van de Europese unie bestaat uit zo’n 140 jongeren tussen de 14 en 24 jaar en is in 1978 opgericht om culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder jongeren te bevorderen.


Vandaag verbleef de Koningin eerst in haar woonpaleis Huis ten Bosch waar ze rond 12.00 uur met de ambassadeur van de Staat Israël (Harry Kney-Tal) een afscheidslunch had. De kok van het paleis probeert altijd op originele wijze zijn gerechten aan te passen aan de gast die op bezoek is. Omdat Israël uit verschillende culturen bestaat is er niet echt één Israëlisch gerecht. Wel is Tahini met Couscous een lekkernij in het land, dus werd dat vanmiddag ook geserveerd in de eetzaal van Huis ten Bosch. Nog net op tijd kon Koningin Beatrix de achtergebleven Couscous met een tandenstoker verwijderen, want het ‘geloofsbrief woensdag seizoen' is vanaf vandaag ook weer van start gegaan. Vanmiddag mocht de ambassadeur van de Franse republiek, Pierre Henri Ménat, en de ambassadeur van het Gemenebest Australië, meneer Mules de aftrap nemen. Voorafgaand aan de ontvangst op het paleis hebben beide heren al een ritje in het galarijtuig achter de rug. Bij Paleis Noordeinde werden ze welkom geheten door de erewacht en een militaire kapel.

4 opmerkingen:

 1. Leuk verhaaltje weer !! heb je ervan gemaakt ! Hoe verzin je dat toch altijd !! TOP !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk beschreven! De koningin zag er stralend uit, ik hoop dat ze weer veel energie heeft om alles te doen wat ze moet en wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag 11 augustus 2011, van harte gefeliciteerd met het bestaan van je 6 jarige weblog. Hopende ga je nog een tijdje door, want zoal Charelle schreef, TOPPIE zoals jij de leuke verhaaltjes erbij schrijft. Geweldig leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Koningin is weer vroeg aan het werk deze zomer. En wat zag de Koningin er bruin uit!

  BeantwoordenVerwijderen