Oranje nieuws 18 & 19 augustus 2011 | De Oranjes

vrijdag 19 augustus 2011

Oranje nieuws 18 & 19 augustus 2011

Prinsesjes vieren 80-jarig bestaan Bloemcampschool mee 

Afgelopen maandag begon het nieuwe schooljaar van de Bloemcampschool. Een heel bijzonder schooljaar, omdat de school op 17 september officieel 80 jaar bestaat. Daarom werd het schooljaar extra feestelijk ingeluid, en daar werkten de prinsesjes graag aan mee.

Het hele schooljaar zal in het teken staan van de op 17 september 1931 opgerichte Bloemcampschool, toch hebben er al wat festiviteiten deze week plaatsgevonden. Alle klassen deden mee aan een sponsorloop  ook zong Prinses Amalia met haar klas een speciaal lustrumlied. En omdat het schooljaar slechts nog maar een week begonnen is, zullen er nog vele feestjes volgen..Koningin Beatrix geopereerd aan staar

Koningin Beatrix is gisteren geopereerd aan haar rechteroog voor staar, een vrij eenvoudige standaardingreep.

Langer dan een uur was de Koningin dan ook niet in het Bronovo ziekenhuis te vinden, want na de operatie kon ze meteen naar huis. Staar komt vaak voor bij ouderen en leidt zonder behandeling tot verlies van het gezichtsvermogen. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 160.000 staaroperaties uitgevoerd.Prinses Máxima bezoekt Xnoizz festival

Terwijl haar schoonmoeder een operatie onderging, bezocht Prinses Máxima donderdag de opening van het Xnoizz Flevo Festival op recreatieterrein Bussloo. Een muziekfestival speciaal voor christelijke mensen met christelijke liedjes. Uiteindelijk heeft ze geen enkel lied gehoord, maar de prinses is toch meer van U2 en Anouk, en die waren hier niet..

 Je zou denken.. wat doet Máxima daar op dat Xnoizz? Maar de prinses bezocht het festival omdat ze in het kader van haar erevoorzitterschap van Centiq, wijzer in geldzaken een paneldebat over geld bijwoonde. Na het debat vond er nog een lezing plaats, met vragen als “Ik bepaal zelf waar ik mijn geld aan uitgeef” met kaarten kon het publiek aangeven of ze dat wel of niet deden.. Prinses Máxima stak voorzichtig een rode kaart omhoog. wat betekent dat ze het zelf bepaalt. Eenmaal weer buiten regende het behoorlijk, toch weerhield het de prinses er niet van om nog een rondje over het festivalterrein te lopen en wat jongeren te bekijken.

5 opmerkingen:

 1. Hopelijk is de operatie geslaagd, waarschijnlijk moest de koningin nog wel een poosje een oogkapje dragen. Mijn vader is er een aantal jaar geleden ook aan geopereerd, en die moest dat ook. Prinses Máxima zag er weer prima uit in dat rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch goed om te weten vind ik dat menselijke dingen zoals Staar ook bij iemand van adel kan gebeuren... Toch ondanks dat het geen wereld nieuws is vind ik het toch leuk dat zulke dingen naar buiten komen.. Vind het goed van Maxima dat ze zich ook op festivals laat zien. Alleen de kleding dit keer vond ik wat minder..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk is de operatie helemaal geslaagd! Leuk dat Maxima weer is gaan werken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke leuke foto's van de eerste schooldag van de bloemcampschool. En de koningin zag er goed uit zondagmiddag tijdensde slotmiddag van de dressurdag in Rotterdam. En erg leuk weer dat ze haar kleindochter Amalia meebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuk om Amalia en haar zusjes zo te zien. Wat is Amalia toch lekker enthousiast!

  BeantwoordenVerwijderen