Le Mariage Albert & Charlene de Monaco - I | De Oranjes

zaterdag 2 juli 2011

Le Mariage Albert & Charlene de Monaco - I

Zwaaien BURGERLIJK HUWELIJK


Al een hele week staat Monaco in het teken van het huwelijk van Prins Albert en Charlene Wittstock. Sinds het huwelijk in 1956 van Rainier III met de filmster Grace Kelly, had het Vorstendom nooit meer een écht sprookjeshuwelijk meegemaakt. Donderdagavond werd er al flink gefeest met een concert van ‘The Eagles’ Samen met de complete familie Grimaldi genoot het aanstaande bruidspaar van de muziek en kregen ze aan het eind een gesigneerde gitaar van de band cadeau. Vandaag arriveerden alle Koninklijke gasten ( zie hier de gastenlijst) ) bij een nabijgelegen hotel, waaronder natuurlijk ook Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Ondertussen maakten de Grimaldi’s zich op voor het burgerlijke gedeelte van de huwelijksdagen in de troonzaal van het Prinselijk Paleis. Het werd een  gesloten bijeenkomst met slechts familie en wat vrienden. Charlene droeg een groen/blauwe creatie van Chanel en had als getuige een achternicht van haar aanstaande man; Donatella Knecht de Massy. Prins Albert had zijn neef Chris Levine als getuige gevraagd. Na een minuut of 10 verbonden Albert en Charlene met 'oui' zich voor eeuwig met elkaar..en zijn ze officieel man en vrouw. Charlene heet vanaf nu: Charlene Grimaldi, Prinses van Monaco. Het trouwregister werd getekend met een speciale ‘Mont Blanc’ pen. De bijeenkomst – die kort en enigszins zakelijk was – bezorgde nu al de nodige emoties bij Albert’s zussen Caroline en Stephanie, met wie hij een zeer hechte band heeft.



Screenshots


Hoewel de bijeenkomst gesloten is, worden de Monegasken niet helemaal buitengesloten. Op het plein bij het paleis stonden twee grote schermen waar de inwoners de plechtigheid konden volgen. Niet lang daarna verscheen het bruidspaar – zo rond 17.50 uur – op het balkon van het paleis om de mensen te begroeten en kussend te laten zien dat ze dolgelukkig zijn.



Aansluitend werd er gedineerd, hier waren ook de buitenlandse Koninklijke gasten bij. Prinses Máxima verscheen in het wit Het diner werd tevens gebruikt als receptie. Dat Albert echt van zijn volk houdt blijkt wel als hij zijn ‘volk’ ook nog persoonlijk komt toespreken, ook krijgen de inwoners de gelegenheid het paar te feliciteren als ze een korte wandeling door de mensenmassa maken. Rond 22.00 uur vanavond is de feestelijke dag afgesloten met een concert van Jean-Michel Jarre op het terrein bij de haven. Het bleef niet bij muziek, ’t werd een waar vuurwerkspektakel en het is maar goed dat het Kerkelijk huwelijk morgen ook pas om 17.00 uur begint, want vroeg zullen Albert en Charlene vannacht niet op bed liggen..

11 opmerkingen:

  1. Wou wat was Maxima mooi! Die witte jurk staat PRACHTIG!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi weergegeven, een prachtig verslagje en zowel Charlene als axima zagen er prachtig uit. OOk de prinsessen Carolina en Stphanie straalde. Ik ben benieuwd naar vadaag naar het kerkelijk huwelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's, Charlene zag er mooi uit, vooral die kleur staat haar super mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Máxima zag er gisteren bij aankomst leuk uit! Vandaag was haar outfit helemaal geweldig, en wat was Charléne een prachtige bruid!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi huwelijk. Leuk dat ze 2 dagen vieren

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk, deze screenshots! Vond Charléne er wel mooi uitzien. En vandaag helemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie bruid zeg, de foto's op het balkon zijn natuurlijk erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Catharina Blokzijl7 juli 2011 om 11:19

    Prachtig ,supper

    BeantwoordenVerwijderen
  9. prinses Louise15 juli 2011 om 10:12

    Mooie foto's van de plechtigheid! Ik vond Charlene's kapsel ook heel mooi! Het pakje niet zo bijzonder, de kleur wel.

    BeantwoordenVerwijderen