Oranje nieuws – 16 t/m 19 juli 2011 | De Oranjes

woensdag 20 juli 2011

Oranje nieuws – 16 t/m 19 juli 2011

Carlos, Annemarie en Jaime bij uitvaart Otto van Habsburg


Prins Carlos, Prinses Annemarie en Prins Jaime waren zaterdag in Wenen om de uitvaartdienst bij te wonen van de op 4 juli overleden Otto van Habsburg. Hij was de zoon van het laatste keizers – en koningspaar van Oostenrijk en Hongarije.


De plechtigheid vond plaats in de Kapucijnercrypte in aanwezigheid van vele mensen waaronder ook met koninklijk bloed. Het lichaam van Otto van Habsburg werd in de crypte bijgezet, waar zijn vrouw vorig jaar ook als is bijgezet. De banden tussen de familie Habsburg en Bourbon-Parma gaan best ver terug. De moeder van Otto was een prinses van Bourbon-Parma, en een zus van prins Xavier - de opa van Carlos Xavier en Jaime.
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent eigen expositie in Amstelveen


Vanaf vandaag (20 juli) is in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen een expositie te zien met onder andere foto’s van Prof.mr. Pieter van Vollenhoven.


Gisteren – 19 juli – opende hij samen met zijn vrouw de tentoonstelling. Samen met botanische aquarellen van Janneke Brinkman vormt de tentoonstelling een waar flora en fauna geheel. Enkele natuurfoto’s van Pieter waren vorig jaar ook al eens te zien in Paleis het Loo, zijn foto’s blijken zo geliefd dat het Amstelveense museum er ook wel zin in had. Al jaren schuift Pieter met zijn camera door de bossen van Apeldoorn en in zijn eigen tuin op zoek naar unieke momenten om vast te legen. Zo heeft hij recent (zie foto hieronder) 2 uiltjes gefotografeerd. Een van de uilen zat al jaren in de tuin, en ineens had hij er een vriendin bij.. Gelukkig poseerden ze voor hun 'baas'.


6 opmerkingen: