Oranje nieuws – 1 & 2 juli 2011 | De Oranjes

zondag 3 juli 2011

Oranje nieuws – 1 & 2 juli 2011

Koningin Beatrix opent hoofdkantoor Europol


Koningin Beatrix opende gisteren het nieuwe hoofdkantoor van Europol in Den Haag. Ze bekeek hier o.m. een drugslab.


Europol is een samenwerkingsverband van politiediensten van de Europese Unie en een multinationale onderzoeksorganisatie. Bij Europol werken ruim zevenhonderd medewerkers nauw samen met politiediensten in EU-landen en partners als Australië, Canada, de Verenigde Staten en Noorwegen.
Koningin Beatrix geniet van vlootshouw in Haren en tv-etentje Huis ten Bosch

Terwijl Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima in Monaco zijn, reisde Koningin Beatrix vandaag af naar Haren waar ze de vlootschouw ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vereniging Watersport ‘De Twee Provinciën’ afnam.


Tientallen oude klassieke zeilboten van 35 jaar en ouder zeilden voorbij de Koningin die vanuit een groot schip een goed overzicht had. Behalve de historische ‘tentoonstelling’ zeilden ook verschillende jonge wedstrijdzeilers voorbij, met hun trotse ouders langs de kant die stiekem vandaag liever een glimp van de Koningin opvingen dan de prestaties van hun zoon of dochter in de gaten te houden. Net toen het leuk begon te worden, vertrok na 1,5 uur de Koningin alweer richting huis en werd er in de haven van Haren nog lang nagefeest voor het heugelijk feit dat ‘ze’ geweest was én werden er flink wat buiken gevuld tijdens het Jubileumbuffet, de Koningin heeft dus heel wat gemist maar werd waarschijnlijk in haar huispaleis ook van een voortreffelijke maaltijd voorzien terwijl ze ondertussen nog wat fragmenten van Albert en Charelene’s sprookjesdag probeert mee te pikken.Screenshots


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten