Oranje nieuws – 30 juni 2011 | De Oranjes

vrijdag 1 juli 2011

Oranje nieuws – 30 juni 2011

Koningin Beatrix ontvangt Palestijnse president Abbas

De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas is drie dagen in Nederland op bezoek. Natuurlijk hoort daar ook een bezoek aan Koningin Beatrix bij.

De Koningin ontving de man op haar woonpaleis , Huis ten Bosch, terwijl buiten bij het hek een groepje demonstranten stond. Het protest tegen het bezoek van de president, weerhield hem er niet van om zijn driedaagse bezoek gewoon voort te zetten. Dus ook de ontmoetingen met minister-president Rutte en minister Uri Rosenthal van Buitenlandse zaken gingen gewoon door.Prinses Margriet opent zomertentoonstelling Paleis op de Dam

Prinses Margriet opende vandaag de zomertentoonstelling ‘Opstand als Opdracht. Flick, Ovens, Lievens, Jordaens, de Groot, Bol en Rembrandt in het Paleis’

In de tentoonstelling 'Opstand als Opdracht. Flinck, Ovens, Lievens, Jordaens, De Groot, Bol en Rembrandt in het Paleis' staat de schilderijenserie in de bogen van de galerijen rondom de Burgerzaal centraal. En Prinses Margriet… die keek haar ogen uit.
Prins Constantijn opent Prins Claus hal in gerenoveerd gebouw ECDPM

Prins Constantijn – het nieuwe brilletje is dus echt een blijver – opende vandaag in Maastricht het gerenoveerde gebouw van het European Centre for Development Policy Management. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de stichting is de centrale hal naar Prins Claus vernoemd.

Met het houden van een toespraak en het onthullen van een foto van zijn vader opende Prins Constantijn vanmiddag officieel de Prins Claus hal en het gerenoveerde gebouw. De hal is vernoemd naar Prins Claus vanwege zijn grote betekenis voor de ontwikkelingssector en het denken over ontwikkelingsbeleid en management.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat er eens een foto is van een activiteit van prinses Margriet!

    BeantwoordenVerwijderen