FOTOSESSIE IN TAVARNELLE - 2011 | De Oranjes

maandag 4 juli 2011

FOTOSESSIE IN TAVARNELLE - 2011

Zaterdag waren Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima nog aanwezig bij het huwelijk van Prins Albert en Prinses Charlene in Monaco, en vandaag – de eerste vakantiedag van de familie – poseerden ze samen met Koningin Beatrix en hun drie dochters, Amalia, Alexia en Ariane voor de pers bij de vakantievilla in het Italiaanse Tavarnelle Val di Pesa.

Maxima_ariane De afgelopen jaren vonden de zomerfotosessies voornamelijk in Nederland plaats. De laatste keer dat de fotografen naar de Italiaanse villa mochten afreizen was in 2006. Het is inmiddels een vast ritueel geworden om foto’s van de Koninklijke familie te maken aan het begin van hun vakantie, zodat ze daarna ook écht vakantie hebben en niet meer door een mannetje met telelens vastgelegd worden als ze op een of ander Italiaans marktje winkelen, een wandeling maken of een duik nemen. Voor Koningin Beatrix, Prinses Máxima en de prinsesjes is het de komende tijd echt uitrusten van een druk jaar. Zeer binnenkort zullen ook de gezinnen van Prins Friso en Prins Constantijn arriveren in de Toscaanse historische boerderij. Kroonprins Willem-Alexander kan nog niet optimaal genieten van een duik in het zwembad; morgen wordt hij verwacht in het Zuid-Afrikaanse Durban op een bijeenkomst van het IOC. Op die bijeenkomst komt hij ook Vorst Albert van Monaco weer tegen, die na de IOC vergadering met zijn Charlene op Afrikaanse bodem blijft om daar hun huwelijksreis door te brengen. De fotosessie van vanochtend leverde plaatjes op van de prinsesjes in – verrassend – ieder een ander jurkje, al hadden die van Prinses Alexia en Prinses Ariane alleen een ander kleurtje. De zon scheen al vroeg warm op de blonde bolletjes en liever wilden ze het zwembad in, maar zwemsessies zijn er sinds Willem-Alexander’s jeugd helaas niet meer geweest. Gelukkig duurde het poseren maar ruim een kwartiertje; samen met oma, pappa en mamma staand voor de villa, zittend met alleen pappa en mamma, met z’n drieën ‘neptikkertje’ doen , kietelen , en nogmaals poseren op een trappetje, het was weer wel genoeg geweest voor de meisjes. Koningin Beatrix maakte – net als in 2006 – ook nu weer gebruik van de situatie om zélf ook foto’s te maken van haar zoon, schoondochter en kleinkinderen. Tijdens fotosessies lijken de fotografen tegenwoordig haar beste vriend, en vrolijk staat ze tussen hen – met het bekende gele cameraatje – haar eigen plaatjes te schieten. Handig is het wel dat Koningin Beatrix fungeerde als fotograaf; wij royalfans kunnen nu genieten van alle foto’s maar de familie zelf níet. Sinds afgelopen vrijdag is er door blikseminslag even geen vaste telefoon en internet. Maar de prins maakt daar geen probleem van: “Heerlijk, met mobiele apparatuur kan er tussendoor toch wel gewerkt worden. Er komen nog veel e-mails binnen. Tegenwoordig zijn we nooit meer incommunicabel.”. Waarop Máxima snel roept: “Een uurtje per dag hoor”

De pers was niet voor niets naar Tavarnelle gekomen, behalve foto’s mochten er ook weer vragen gesteld worden aan Willem-Alexander en Máxima wat natuurlijk begon over het Monegaskisch bruidspaar, die er “intens gelukkig en verliefd uitzien” aldus Willem-Alexander en Máxima. “We hebben het erg naar ons zin gehad op de huwelijksdag” Verder is er van het thuisfront goed nieuws over de prinsesjes; “De twee oudste zijn over naar het volgende schooljaar en Prinses Ariane blijft in groep 1 zitten, want ze is nog geen vijf jaar”. Hoewel de prinsesjes het erg leuk vinden op school zijn ze wel toe aan vakantie volgens Máxima. “Ze hebben goede rapporten en zijn heel nieuwsgierig en leergierig” Zelf kunnen ze de vakantie ook goed gebruiken omdat de agenda na de zomervakantie weer erg vol staat. “We hebben vooral veel afspraken in eigen land. Behalve de voormalige Antillen staan er geen gezamenlijke reizen op het programma” Tijdens de vakantie vind het stel het vooral belangrijk met elkaar te zijn en samen dingen te doen. Ook leren ze de kinderen de Italiaanse cultuur opsnuiven. “Die is rijk voorhanden met Florence om de hoek, verder maken we veel wandelingen dat vinden de kinderen heel leuk. En de flora en fauna zijn hier heel anders” aldus Willem-Alexander. Behalve de vele sporten die de prinsesjes beoefenen zitten ze ook op muziekles. Prinses Amalia volgt vioollessen, Alexia piano.. en Ariane moet nog kiezen.. Kroonprins Willem-Alexander komt nog altijd graag in Tavarnelle, al brengt de koninklijke familie al 36 jaar er de vakantie door. “In oktober 1975 waren we hier voor het eerst. Eerst waren we hier met mijn broers. Later met hun gezinnen en nu met alle kleinkinderen van mijn moeder.”15 opmerkingen:

 1. Ergens ging het fout, maar bovenstaande reactie is van mij, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. EEn geweldige en mooie fotosessie in zo'n vrolijke speelkleertjes. Hopende kunnen ze nu echt gaan genieten van hun vakantie. Ik gun ze deze van harte en niet alleen hun maar ook alle lezer van royalfanvivian, veel plezier en mooi weer en geniet, waar je ook bent in binnen of buitenland of gewoon thuis. Geniet ervan. FIJNE VAKANTIE

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ge lukkig niet de zelfd e jurk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Vivian,
  Wanneer komt de julinieuwsbrief uit?
  Denk je dan aan Royals of the World ?
  Alvast bedankt
  Ennaira

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk, die meiden waren echt ontspannen, ze zijn het gewoon gewend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ennaira, de juli brief zal niet meer komen.. tijdgebrek. Ik zal de oproep in de augustus brief vermelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je er een supermooie log van gemaakt, Vivian! Mooi verslag en vooral leuke screenshots. De prinsesjes waren erg leuk gekleed, en gelukkig voelde Alexia zich veel meer op haar gemak als vorig jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt er inderdaad weer een mooi verslag van gemaakt. Je kunt echt zien dat Amalia ouder word, hoe ze over haar zusjes moedert. Om de pers de perfecte plaatjes te geven. Maar ook que uiterlijk. Vind Amalia de laatste jaren niet echt meer veranderen. Ja ze word groter, maar Alexia en Ariane veranderen heel erg. Alexia krijgt het oranje haar van haar vader. En Ariane gaat heel erg op Maxima lijken. Ze word een heel mooi kindje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt er een mooie log van gemaakt Vivian! 't is ook een erg leuke fotosessie, ze zien er allemaal vrolijk en lekker zomers uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke fotosessie dit jaar weer! Altijd een leuke manier om de vakantie te starten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke zomerse foto's. Leuk dat ook de koningin erbij was!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Vivian,
  Royals of the World is gered!!
  Marije wil het overnemen het logje wat Ennaira vroeg is niet meer nodig!!
  Meer info: Kijk op de site

  BeantwoordenVerwijderen
 13. prinses Louise15 juli 2011 om 10:01

  Gezellig verslag! Leuke sessie weer al ging het er vroeger toen W-A klein was origineler aan toe. Heel leuke jurken van de prinsessen! En ook een vetrouwd plekje is Tavarnelle voor de Oranjes!

  BeantwoordenVerwijderen