Oranje nieuws – 9 & 10 december 2010 | De Oranjes

vrijdag 10 december 2010

Oranje nieuws – 9 & 10 december 2010

Prinses Máxima opent 25e ‘Resto vanHarte’ restaurant


Prinses Máxima heeft donderdagmiddag in Amersfoort het 25e restaurant van ‘Resto vanHarte’geopend. Dat deed ze door een taart aan te snijden..


Inmiddels zijn op 25 locaties in Nederland ‘Vanharte’ restaurants gevestigd, onder meer in wijkgebouwen en scholen. Bewoners en buurtprofessionals kunnen elkaar tijdens een betaalbare en gezonde drie-gangenmaaltijd informeel ontmoeten – dit allemaal met dank aan het groeiprogramma van het Oranje Fonds.
Prinses Margriet opent ‘Humanity House’


Prinses Margriet was donderdag weer eens in Den Haag om daar het museum ‘Humanity House’ te openen.


In het Humanity House staan menselijke ervaringen centraal. Bezoekers horen, zien en beleven de persoonlijke verhalen achter rampen en conflicten. Zo ontdekken ze hoe het is om tijdens een ramp te overleven en afhankelijk te zijn van noodhulp. Ook Prinses Margriet kreeg een rondleiding.


Fotoserie (PPE)
Prinses Máxima op Microfinancieringspad in Dordrecht


Prinses Máxima bracht vanochtend een bezoek aan Dordrecht en opende daar het nieuwe Microfinancieringsondernemerspunt.


Ook voerde ze nog hele gesprekken met leden van de Raad van Microfinanciering en initiatiefnemers van dit ondernemerspunt. Na het bezoek aan het ondernemerspunt (een winkel) bezocht Máxima een ‘kansenflat’ in een andere wijk – startende ondernemers kunnen daar ruimte huren en begeleid worden om een bedrijf te starten.


Fotoserie (PPE)

Argentijnse fotosessie op komst


Volgende week vrijdag is er nog een kerstviering op de Bloemcampschool en daarna begint voor veel kinderen en voor de prinsesjes kerstvakantie. Het gezin gaat deze kerstvakantie opnieuw naar Argentinië, waar zich al vele irritante mediataferelen hebben afgespeeld. Om deze vakantie eens écht goed uit te kunnen rusten en te kunnen genieten hebben Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima besloten een fotosessie te organiseren bij Villa La Angostura om in ruil daarvoor met rust gelaten te worden door de pers. De fotosessie zal op zondag 19 december plaatsvinden!

20 opmerkingen:

 1. Super leuk dat er een fotosessie komt hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat er een fotosessie komt maar waarom moet dat dan weer net op zondag zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom is dat een nadeel? Alleen maar handig toch.. die fotografen kunnen er sowieso naartoe en de fans (wij) kunnen meteen foto's bekijken i.p.v. door de week..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het ook jammer op een zondag, maar de fotosessie vind ik super leuk! ik ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig weer een fotosessie op komst en wat is het probleem met die fotosessie op zondag. Omdat het een rustdag is, lekker ontspannende dag dus met om foto's te bekijken en als je dat niet wilt doen op zondag, doe het dan door de week.
  En wat zag prinses Margriet, zoals meestal trouwens er weer leuk en modieus uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat er een fotosessie komt en dat de familie een rustig ontspannne vacantie kunnen hebben. maar hoe kom jij deze informatie, want de RVD heeft nog niets bevestigd en op de KTW staat ook nog niets vermeld.
  Ben jij dan niet een beetje voorbarig om dit al te zeggen op jou site.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is wel een probleem voor de reformatorische fotografen. Die gaan zondags 2 keer naar de kerk en werken dan dus niet. Ook bij de meeste reformatorische mensen staat op zondag de computer niet aan en zullen ze dus de foto's pas de volgende dag kunnen bekijken. Dus waarom dan niet gewoon een fotosessie op een doordeweekse dag. Kunnen alle fotografen opdraven en alle web-loggers een log maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd de zondag zelf ook als rustdag. Daarom vind ik het ook jammer voor de reformatorische fotografen. Maar erg vind ik het niet hoor. De foto's bekijk ik dan gewoon maandag. Ik ben allang blij dat er een fotosessie komt! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het ook jammer dat het op zondag zal zijn. Waarom? Nou, ik ben refo en wij lezen dus het RD waar dan waarschijnlijk geen foto's in zullen verschijnen van de fotosessie. Ik los dat wel op door andere kranten en bladen te kopen, want ik ben toch wel zo verslaafd aan de prinsesjes dat ik alle plaatjes toch wil hebben, ook al zijn ze op zondag gemaakt. Maar dat het op zondag is bewijst bovendien weer eens dat het koninklijk gezin weinig tot niets aan godsdienst doet, ze houden zelfs de zondagsarbeid in stand. Leuke screenshots van Máxima, ze was dus redelijk bij mij in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rachel en Jenny ik ben het met jullie eens. Wel krijg je een beetje raar gevoel zijn de oranjes wél of niet christelijk (w-a en max hebben a&a ook naar een openbare school gedaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach er zullen wel genoeg foto's verschijnen, want er zijn vast een heleboel fotografen níet christelijk.. (Snap trouwens niet dat mensen die wel gelovig zijn op zondag niet de pc op mogen starten maar daar heb ik blijkbaar geen verstand van)
  Maar goed... laten we vooral blij zijn dat er een fotosessie is! Wat maakt het uit of dat op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag is joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n fotosessie op zondag betekent dus dat WA en Maxima fotograven op zondag laten werken. Zeker kan je op maandag die plaatje ook nog bekijken maar dan is er dus gewerkt op de zondag...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik snap het gedoe rond om de Zondag ook niet. Maandag verschijnen er toch genoeg foto's! Vaak nog meer dan op de Zondag zelf. Ook in de kranten staan niet eerder foto's als Maandag, ook niet in het Reformisch Dagblad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben jij dan niet christelijk ROYALFANVIVIAN

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hardstikke leuk zo'n fotosessie in Argentinië!!! hoop dat 't waar is!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ben benieuwd of het gezin ook echt met rust gelaten gaan worden, hoop het wel voor ze. De discussie wel of niet op zondag lijkt me een privé overweging van het echtpaar. De kans dat de nu afwezige fotografen naar Argentinië zouden afreizen was toch al nihil geweest. En wat doen ze met het tijdsverschil dan? Ik hoef hier geen antwoord op ;), maar ik vind het zinloos om op deze leuke blog een discussie te starten over het wel of niet verantwoord zijn van een fotosessie. Ik geloof dat dan RFV een blog moet starten over godsdienst van de Oranjes. Misschien nog een tip voor een geschiedenis log? ;)

  BeantwoordenVerwijderen