Oranje nieuws – 17 & 18 december 2010 | De Oranjes

zaterdag 18 december 2010

Oranje nieuws – 17 & 18 december 2010

Friso_clausprijs Koninklijke familie bij uitreiking Prins Claus Prijs


Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren gistermiddag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam aanwezig bij de jaarlijkse uitreiking van de Prins Claus Prijs aan de Algerijnse Barzakh Editions, die de prijs krijgt omdat hij een platform heeft gecreëerd voor een nieuwe generatie van Algerijnse schrijvers. Prins Friso – die samen met Prins Constantijn erevoorzitter is van het Prins Claus Fonds – reikte de prijs uit. 
Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima aanwezig op bijeenkomst zedenzaak


Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn direct na de uitreiking van de Prins Claus Prijs in Amsterdam doorgereisd naar een bijeenkomst voor ouders van kinderen van de zedenzaak.. Dit om met hun aanwezigheid medeleven te tonen en symbool te staan voor de betrokkenheid van de Nederlandse bevolking met deze kinderen en hun ouders.
Magali_aimee_circus Familie van Vollenhoven bezoekt Wereldkerstcircus


Vanmiddag begon in het Koninklijk Theater Carré het t/m 3 januari durende ‘Wereldkerstcircus’ waar een gedeelte van de familie van Vollenhoven naar toe kwam..


Oma Prinses Margriet, Prins Maurits, Prinses Marilène, Lucas, Felicia, Prinses Aimée, Magali, Prinses Anita, Emma, Prins Bernhard, Prinses Annette, Isabella, Samuel en Benjamin zagen verschillende circusacts van het beste wereldniveau voorbij komen. Magali en Samuel genoten van clown Fumagalli, terwijl Isabella – die zelf op turnen zit- geen genoeg kon krijgen van de beste fietsacrobaten uit China en een vliegende trapeze act uit Korea.


Video
Prinses Margriet sluit Glazen Huis
..."Aids wordt vaak onder de aandacht gebracht. Maar het is ook belangrijk dat juist de stille slachtoffers aandacht krijgen. En die stille slachtoffers van aids zijn vaak de kinderen.”


Na Kroonprins Willem-Alexander in 2007, en Prinses Máxima in 2009 was het vanavond de beurt aan Prinses Margriet om het Glazen Huis – die dit jaar in Eindhoven staat - op slot te doen voor de 7e editie van de actie ‘Serious Request’ van Radio 3FM.


Dit jaar wordt geld ingezameld voor aidswezen in Afrika – in samenwerking met het Rode Kruis. Omdat Prinses Margriet erevoorzitter is van het Rode Kruis was zij de aangewezen persoon om dit jaar de 3 dj’s op de sluiten. Ook vroeg de prinses in ruil voor geld een nummer aan; ‘Mister Blue’ van de aan aids overleden zanger René Klijn. Verder bood Margriet een veilig aan: Ze gaat zélf 2 tot 4 mensen een rondleiding geven door Paleis het Loo en laat dan ook kamers zien die bezoekers normaal gesproken niet mogen bekijken. Inmiddels is al 4000 euro geboden… Rond 20.45 uur was het dan echt zover en sloot Prinses Margriet de 3 djs’s op..

Jarig: De pasgetrouwde Prinses Annemarie viert vandaag haar 33e verjaardag!

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Annette! Wat super om zoveel van Vollenhoven kids te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verrassing dat er zoveel van Vollenhoven kindertjes in de spotlights staan :) Dat screenshotje van Magali'tje is echt verschrikkelijk schattig! Mooie foto's van prins Friso en prinses Margriet. En wat goed van WA&Máxima dat ze vlak voor hun vakantie nog naar de getroffen ouders van de zedenzaak zijn gegaan, echt heel belangstellend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb ik weer genoten van al de foto"s.
  Ga zo a u b zo door.
  groeten van Ida.

  BeantwoordenVerwijderen