'Juliana's jaren' - 1925 | De Oranjes

donderdag 23 december 2010

'Juliana's jaren' - 1925…serie ter gelegenheid van Juliana’s 100e geboortejaar (1909-2009)


1925


In 1925 wordt Juliana uitgenodigd de eerste spade in de grond te steken voor het Juliana-kanaal in Limburg. Na slechts een paar minuten heeft de prinses al een flink gat gegraven en roept spontaan; “Dat ging best! Ik had eigenlijk het hele kanaal wel even kunnen graven.” Bij die publieke activiteit blijft het niet dat jaar.. Net een aantal maanden 16 jaar is ze, als ze met haar ouders aanwezig is op het Amsterdamse IJsclubterrein waar kinderfeesten georganiseerd worden. Na de officiële ontvangst van het Koninklijk gezin wordt het een ontspannen gebeurtenis. Juliana interesseert zich in de spelletjes, en ontfermt zich over de kinderen als een echte moeder, terwijl Wilhelmina en Hendrik ergens formeel staan te praten. In het najaar is het weer tijd voor officiële foto’s.. Het bleken zeer populaire foto’s van Juliana te zijn, want je komt ze zo nu en dan nog overal tegen.. Opvallend is dat ze zich van twee kanten laat zien; met lang los haar, en met een opgestoken kapsel..Of zou een van de twee foto’s toch een montage zijn?:Foto's: RVD

13 opmerkingen:

 1. Het blijft een fantastische mooie serie. Ga er zo maar mee door, wat mij betreft. En ja wat de fot0 betreft het lijkt mij wel een montage foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar een van de foto's is toch echt, denk je links of rechts? Ik weet het echt niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De linkse is wel de echte foto lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dit is absoluut een montage! Ik denk dat de rechtse het origineel is, het lange haar en die band op het voorhoofd is makkelijker weg te halen dan er zomaar bij te plakken... LInks is volgens mij bewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen idee of het een montagefoto is, maar ik vind ze wel mooi! Leuk stukje heb je weer geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat die rechts orgineel is. Dat haar kun je makkelijker weg halen dan er bij plakken! t is waarschijnlijk wel dezelfde foto. kijk maar nr de handen en de scheiding in het haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige mooie kopfoto heb je gemaakt in winterse sferen. geweldig mooi. Bij deze wil ik iedereen alvast hele fijne Kerstdagen toewensen, want ja morgen is het Kerstmis en dan ben ik niet thuis, dus ook niet op de computer. Dus alle lezers van RFV en ook RFV nogmaals fijne dagen en nogmaals een fantastische kopfoto.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi logje weer. En leuke kopfoto en welkomsfoto in wintersferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke foto, ik denk dat de rechtse echt is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vraag me af of ze in die tijd al zo goed foto's konden 'photoshoppen'? Maar dat doet niets af van deze log: wederom een mooi informatieve log.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij ook nog een fijne kerst! Ik denk dat de rechtse foto echt is...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bijna je Julianajaren-log gemist...
  Vind het een leerzame serie, ik weet namelijk niet zoveel over haar. Grappige opmerking over het hele kanaal uitgraven...^^ En ik kende een van die foto's al wel, ik denk de linker; de rechtse is dan misschien toch nep want je ziet ook zo'n rare streep op haar voorhoofd??

  BeantwoordenVerwijderen