Oranje nieuws - 11 juni 2008 | De Oranjes

woensdag 11 juni 2008

Oranje nieuws - 11 juni 2008

Laurentien opent jubileumcongres 100 jaar Openbare Bibliotheken 


Prinses Laurentien heeft door middel van een openingstoespraak officieel het jubileumcongres van Openbare Bibliotheken geopend. De Openbare Bibliotheken bestaan namelijk 100 jaar, Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken.
Foto's: Laurentien in oranje


Bezoek aan Opa Zorreguieta


Jorge Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en de 3 prinsjes: Amalia, Alexia en Ariane zijn vandaag aangekomen in Buenos Aires ,ze verblijven daar enkele dagen om bij Máxima’s vader, tevens opa voor de meisjes en schoonvader van Willem-Alexander op bezoek te gaan. Jorge Zorreguieta is geopereerd aan z’n knie en heeft een kunstknie gekregen. Het -korte- verblijf van het gezin van Willem-Alexander doet hem vast goed!


(Archieffoto: De ouders van Máxima bij de doop van Ariane, foto gemaakt door: Marieke Jansen van Rosendaal)


Koningin opent Triënnale te Apeldoorn 


Koningin Beatrix heeft vanochtend bij Apeldoorn de Triënnale geopend. Triënnale is een cultureel evenement op het gebied van tuin en landschap. Het evenement duurt 100 dagen, Koningin Beatrix blijft er niet die 100 dagen bij hoor. Ze opende slechts het evenement. Er zijn werken te zien van landschapsarchitecten en kunstenaars. Foto’s : KLIK HIER


Een paar screenshots:
img252/3627/beatrix116qw3.jpg


Margriet opent Sinai Centrum door kunstwerk af te maken


Prinses Margriet opende vandaag de nieuwe locatie van het Sinai Centrum in Amstelveen. Ze was in zwart-wit gekleed en droeg een hoed , iets wat we niet veel bij Margriet zien.


De opening was niet een kwestie van een waslijn doorknippen of op een rode quiz-knop drukken, Margriet mocht zelf de laatste hand leggen aan een speciaal ontworpen kunstwerk die was gemaakt voor het Sinai Centrum. Het Sinai Centrum is een Joodse instelling voor geestelijke gezondheidszorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap in Nederland. Denk hierbij aan behandeling van een psychotrauma zoals oorlog, geweld en verlies. Er is slechts 1 foto…: Klik hier


Koningin opent Museum voor Graphic Design


Koningin Beatrix opende vandaag het Nationaal Museum voor grafische vormgevin Beyerd Breda. Dat is een nieuw museum die zich als 1e ter wereld specifiek richt op Graphic Design.


Koninginbreda
Foto met dank aan Mike v/d Veeken ! Overname verboden!

9 opmerkingen:

 1. laurentien zag er leuk uit!!!in het oranje!!!
  leuk dat ze naar maxima's vader gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laurentien zag er goed uit in het oranje!
  Leuk dat Jorge bezoek krijgt van zijn dochter, haar man en zijn drie kleindochters!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zullen we wat foto's te zien krijgen, zou wel leuk zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe dan ook, het blijft een ordinaire misdadiger, de papa van Maxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. laurentien zag er leuk uit. ik vond het leuk haar weer eens tijdens een activiteit te zien want die heeft ze lang niet meer vervult. Goed van maxima dat ze bij haar familie is. Ik wens haar vader veel sterkte de komende tijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zal wel niet, mara prinses Laurentien heeft me wel een buikje gekregen (zwanger) Gezien leeftijd en al drie kinderen hebben lijkt het me niet, maar je weet maar nooit. En wat betreft de vader van Maxima, veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beterschap! Ik vond Laurentien de laatste tijd juist slanker geworden. Maar dan weer deze foto's te zien, maar zal wel door de wind zijn die er onder waait. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto s Laurentien heeft inderdaad een buikje....??
  Leuk dat Maxima met haar gezin haar vader een hart onder de riem steekt !

  BeantwoordenVerwijderen