Oranje nieuws - 3 juni 2008 | De Oranjes

dinsdag 3 juni 2008

Oranje nieuws - 3 juni 2008

Gravin Leonore, de jongste dochter van Prins Constantijn en Prinses Laurentien viert vandaag haar 2e verjaardag! Dat ze ook wel van lekker ondeugend houdt, kregen we te zien tijdens de doop van haar nichtje, Prinses Ariane. Samen met broer Claus-(Casimir) en andere kindjes rende en speelde ze in de Kerk. Ze had toen al een aardig blond kapseltje, recent bij de doop van Magali van Vollenhoven waren haar haartjes echter weg... Leonore, gefeliciteerd!


img165/2797/leonoremm6.jpg


Foto's: Marieke Jansen van Rosendaal en Sander Kok


Prins van Oranje in Londen


Wa2 Onze prins is in Londen! Tjonge wat reist ie toch wat af de laatste tijd hè! Hij heeft wel een lekkere vakantie verdiend als je het mij vraagt. Hij bracht een werkbezoek vandaag in het kader van de Olympische Spelen van 2012. Hij is bijgepraat over de werkzaamheden voor de te bouwen sportfaciliteiten, waar ruim 60% van de sporten zullen plaatsvinden.

Verder kreeg hij uitleg over wat er allemaal bij komt kijken.., Sloopwerk, bodemsanering, het aanleggen van hoogspanningskabels en waterwerken.
Dat de prins hier zo betrokken bij is, doet bij mij wel een lichtje branden dat hij er zeer wellicht in 2012 ook erg bij betrokken/aanwezig zal zijn. Als functie van Koning zie ik dat nog niet gebeuren, die troonswisseling kan dus best wel eens 2015 worden…houe zo!


Máxima op werkbezoek bij MS centrum Amsterdam 


Prinses Máxima bezocht vanochtend het MS Centrum in Amsterdam, en ook bracht ze een bezoek aan de Nederlandse Hersenbank. Ze liet zich informeren over het MS-onderzoek dat momenteel uitgezocht wordt, beide instellingen werken nauw samen aan een therapie tegen MS.
Máxima ‘in huis’ levert altijd leuke foto’s op
!: Máxima achter de laptop 'Techniekles' ?


Koningin bezoekt 2 ‘probleemwijken’


Koningin Beatrix bezocht vanochtend 2 aandachtswijken in Eindhoven: Woensel-West en de Bennekel. Wat er precies mis is met de wijken, lijkt geheel onduidelijk, maar dat H.M de Koningin er aan te pas moet komen gebeurt natuurlijk ook niet zomaar. De Koningin werd tijdens het bezoek aan haar zijde vergezeld door mevrouw C.P. Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

De regering heeft in het kader van ‘Actieplan Krachtwijken’ 40 wijken geselecteerd, waaronder dus deze. in Woensel-West werd een gesprek gevoerd over de ontwikkeling van het SPIL-centrum, SPIL staat voor Spelen, Integreren en Leren..aha! dat is dus het probleem.
Het plan is dat er een centrum komt die bestaat uit een basisschool, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, consultatie bureau, een gymzaal én nog een buurtontmoetingsruimte. Dit heeft de woonplaats van royalfanvivian ook niet allemaal hoor, dus H.M..kom maar langs.


Foto’s: KLIK HIER

10 opmerkingen:

 1. Het lijkt me ook een ondeugend, maar leuk meisje, waar de ouders haar handen vol aan heeft. Maar toch Leonore van harte gefeliciteerd en blijf gewoon lekker jezelf. Een hele fijne dag met je pappa, mamma, broer en zus en geniet van de vele cadeautjes, taart, post enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://img99.imageshack.us/img99/6343/leonore2jz1.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd, leuke foto's!
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Echt lieve foto´s!
  Vivian, heb jij ergens foto´s/beelden gevonden van het feestje van Maurits & Marilène? Ik hoorde dat Máxima e.d. daar ook bij waren, en hoop foto(´s) te vinden van Annette en (zwangere ;) ) Anita! Kun je ons helpen?
  Groetjes Mirjam en Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mirjam , zie enkele logs hieronder!
  groetjes,
  Vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Leonore!Leuke foto's van een lief en ondeugend meisje:)Màxima en WA hebben het idd druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Heb jij al een bedankkaartje ontvangen t.a.v de geboorte van Benjamin? Ik neem aan dat jij wel gestuurd heb. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's en nog gefeliciteerd Leonore!

  BeantwoordenVerwijderen