Oranje nieuws -17 januari 2008 | De Oranjes

vrijdag 18 januari 2008

Oranje nieuws -17 januari 2008

Pieter van Vollenhoven opent Jaar van het Religieus Erfgoed


Pieter van Vollenhoven heeft vandaag in Utrecht de officiële opening van 2008 Jaar van het Religieus Erfgoed ingeluid. Met het luiden van de handklok gevolgd door het luiden van de kerkklokken overal in Nederland werd het Jaar hoorbaar aangekondigd. Doel is om door middel van een scala aan activiteiten de aandacht te vestigen op de betekenis en waarde van het religieus erfgoed in Nederland en een duurzame toekomst ervan te bevorderen.


Fotoserie: KLIK HIER
Vlag_1


Blauw Bloed live bij verjaardag Prinses Margriet


Dsc_1  Zaterdag 19 januari komt Blauw Bloed live vanuit Apeldoorn. Het royaltyprogramma van de publieke omroep is bij de feestavond ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Prinses Margriet. In theater Orpheus zijn familie, vrienden en vrijwilligers uitgenodigd die werken voor verschillende organisaties waar ook prinses Margriet zich voor inzet. De bekendste daarvan is het Rode Kruis waar de prinses vice-voorzitter van is. Jeroen Snel, presentator van Blauw Bloed, doet rechtstreeks verslag vanaf de rode loper waar rond acht uur het gezin van Pieter en Margriet zal arriveren.


Verder in deze uitzending een vooruitblik op de voorstelling die de genodigden krijgen voorgeschoteld. Een speciaal voor prinses Margriet geschreven balletvoorstelling uitgevoerd door Introdans. De prinses is beschermvrouw van Introdans. Blauw Bloed filmt de repetities. In de uitzending ook een terugblik op het leven van prinses Margriet. Aan de hand van beelden en gesprekken met mensen die haar goed kennen wordt een beeld geschetst van 65 jaar prinses Margriet. Ook spreken modekenners zich uit over de stijl van de prinses.


Blauw Bloed, zaterdag 19 januari, 19.35 uur, EO Nederland 2.


En vrijdag 18 januari: Margriet 65 meer dan een prinses, Nederland 1, NOS : 20.30 – 21.35 uur


(Foto:RVD)

1 opmerking:

  1. Oranje nieuws 17 januari 2008; ik vermoed dat het gaat over mr. pieter die gisteren iets opende, maar dit of iets ander staat er niet op, althans bij mij niet.

    BeantwoordenVerwijderen