Interview met prins Constantijn | De Oranjes

zondag 17 september 2006

Interview met prins Constantijn


,,Het begrip van reservekoning zegt me niets, ik voel me geen bankzitter.'' Dat zegt prins Constantijn (36) zaterdag in een interview met De Telegraaf.
,,Bovendien is Amalia reservekoningin. Als Willem-Alexander er behoefte aan heeft, zal ik mijn broer straks zoveel mogelijk in het openbaar en achter de schermen bijstaan, dat wel.'' De in Brussel woonachtige prins verwijst in de krant naar prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, die zijn moeder, koningin Beatrix, steunen.
,,Maar in de uitvoering zal het in onze generatie weer anders zijn. Hoe, zal afhangen van de gevoelens en gedachten van mijn broer en de hulp die ik kan bieden. Er zijn natuurlijk ook genoeg andere familieleden ter ondersteuning.''
Koninginnedag
Over Koninginnedag zegt prins Constantijn: ,,het is vooral een positieve en uitgelaten dag waarop je merkt hoe belangrijk je voor mensen kunt zijn, door bijvoorbeeld alleen al handen te schudden. Koninginnedag vinden wij dus absoluut geen oubollige traditie, zoals wel eens wordt gesuggereerd.'' De prins ziet hun ,,actieve maatschappelijke rol'' als een belangrijke meerwaarde van de monarchie, boven de pure staatsvorm.
Over koningin Beatrix zegt hij: ,,Mijn moeder is zeer plichtsgetrouw, daadkrachtig, doortastend, zorgzaam, soms bezorgd en ze heeft oog voor detail. Openbare optredens en happenings moeten stijlvol zijn en waardigheid uitstralen. Dat geldt ook voor hoe je met mensen omgaat. Voor mijn moeder is het koningschap geen baan die je aan en uit zet, dat begrijpt u.''
Het hele interview met prins Constantijn kun je lezen in de telegraaf van zaterdag.

2 opmerkingen:

  1. Leuke foto en leuk interview. Zo leer je de prins ook eens kennen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel lang interview, maar heel interessant om te lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen