Deel 2 thema koninklijke huwelijken | De Oranjes

donderdag 7 september 2006

Deel 2 thema koninklijke huwelijken

In deel 2 van het thema van de maand September, koninklijke huwelijken..
Prinses Christina met Jorge Guillermo, Utrecht, 28 juni 1975
Prinses Christina trouwde met Jorge Guillermo op 28 juni 1975 in de Domkerk te Utrecht. Voor het huwelijk was geen toestemming aan de Staten-Generaal gevraagd en Christina werd daardoor uitgesloten van erfopvolging. De prinses en haar echtgenoot vestigden zich na hun huwelijk allereerst te New York waar het paar werkte en elkaar had leren kennen. Later keerde het gezin terug naar Nederland, waar zij zich in Wassenaar vestigden in villa Eikenhorst, waar tegenwoordig prins Willem-Alexander en zijn vrouw wonen.

Dit paar is echter niet meer bij elkaar. In 1994 vroeg prinses Christina een scheiding aan. In 1996 was de echtscheiding een feit. Prinses Christina vestigde zich hierna in New York met haar zoons. Juliana jr. is destijds bij haar vader in Londen gaan wonen.
Wat vind je van haar jurk?, de dag zelf? en wat is jouw mening over deze 2 personen? Reageer maar.

5 opmerkingen:

 1. De nieuwste informatie isd at prinses christina sinds 2005 ook in Londen woont. De 2 zoons wonen en werken wel in New York.
  Voor die tijd was die jurk erg mooi en echt onaardig vind ik deze niet. Het zou mijn keuze niet geweest zijn, maar goed dat smaken verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de bijgevoegde informatie, dit wist ik echter nog niet. Waarschijnlijk zet ik het er nog bij. dus dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vidn hem niet moi maar waarscheinlijk hoort het bij die tijd
  jammer dat ze zijn gescheiden ik weet niet hoe die man er uit ziet tegenwoordig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi wat een mooi welkom heb je gemaakt! Trouwens ik wou je vragen of je misschien mee wil doen met de hoedenquiz op mijn web-log?? Groetjes Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ... bij dit huwelijk had ik toen iets van: gaan ze het samen redden? En dan vooral van zijn kant gerekend. Zij was überverliefd! Triest dat het paar gescheiden is. Ik vond Christina als bruidje een lieve maar heel gewone jurk hebben. Jammer van dat kapje... oef, een prinses zonder sluier.

  BeantwoordenVerwijderen