Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - III | De Oranjes

dinsdag 31 januari 2023

Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - III

Vandaag bezochten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Amalia het AriKok National Park. Het beschermde gebied beslaat 20% van Aruba. Zij maakten een hike door het park, ontmoetten de makers van een natuurfilm over de zes eilanden en spreken in het center of cultivation met junior rangers over onderhoud en beheer.
Embed from Getty Images
Vervolgens brachten ze een bedrijfsbezoek aan Koninklijke Aruba Aloë, dat in 1890 is opgericht. Het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje bekeken hoe het bedrijf aloë vera cultiveert en produceert tot verzorgingsproducten en spreken met medewerkers.
Vanmiddag werd de universiteit van Aruba bezocht. Er werd daar een deel bijgewoond van een hoorcollege over Caribisch recht en spreken met studenten. Aansluitend brachten de Koning en de Prinses van Oranje een bezoek aan de voetbal academy in het Compleho Deportivo Frans Figaroa. Getalenteerde jongeren krijgen hier voetbaltrainingen in samenwerking met de KNVB.
Koningin Máxima bracht een veldbezoek aan een groenteteler, die deelnemer is aan de business academy van kredietverstrekker Qredits. Vanavond vond bij Fort Zoutman het Bon Bini Festival plaats. Na een rondgang over het Plaza Padú, met een presentatie van lokale producten en muzikale optredens, woonden de Koning, Koningin Máxima en de Prinses een verkenning bij over de cultuur en geschiedenis van Aruba, met Caribische muziek en dans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten