Griekse Koning Constantijn II overleden | De Oranjes

dinsdag 10 januari 2023

Griekse Koning Constantijn II overleden

De laatste koning van Griekenland, Constantijn II, is op 82-jarige leeftijd overleden. Constantijn II kampte al een tijd met ernstige gezondheidsproblemen en werd onlangs met ademhalingsproblemen opgenomen in een ziekenhuis in Athene.
Griekenland werd in 1974 een republiek. Constantijn II besteeg in 1964 de troon en had een relatief korte regeerperiode: in 1967 werd hij verbannen na een staatsgreep van conservatieve legerofficieren. Officieel was hij nog tot 1973 koning, maar de koninklijke familie mocht geen voet meer op Griekse bodem zetten. Constantijn II verbleef daarna lange tijd in Italië en Engeland. Hij had goede banden met de Britse koninklijke familie en was peetoom van Kroonprins William. Constantijn II was daarnaast peetoom van Prins Constantijn. 
Foto: RVD

4 opmerkingen:

 1. Een mooie leeftijd, maar desalnietemin hij zal gemist worden. Een nog erg jonge Constantijn toen hij peetoom was van zijn petekind. Mooie foto overigens heb je eroop gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreemd dat onze koninklijke familie, die zo goed bevriend zijn met de Koninklijke familie van Griekenland, nog geen reactie hebben gegeven op het overlijden van de peetoom van Prins Constantijn, ex-Koning Constantijn II van Griekenland. Hopende gaan ze wel maandag met een ruime delegatie naar Griekenland. Zoals prins Constantijn, met of zonder Prinses Laurentien, prinses Beatrix en het Koninklijk paar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het inderdaad ook raar dat ze nog niet hebben gereageerd, terwijl ze dat doorgaans wel doen.

   Verwijderen
 3. Prinses Beatrix en het koninklijk paar gaan maandag naar Griekenland voor de begrafenis. Het symposium in Utrecht waar prinses Beatrix bij aanwezig zou zijn komt voor haar te vervallen, omdat ze naar Griekenland gaat. Of prins Constantijn, zijn petekind en naamgenoot meegaat is niet bekendgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen