Koningin Máxima bij landelijke MuziekTafeldag | De Oranjes

woensdag 9 september 2020

Koningin Máxima bij landelijke MuziekTafeldag

Koningin Máxima was vanochtend aanwezig bij de landelijke MuziekTafeldag, georganiseerd door de stichting Méér Muziek in de Klas. Tijdens de bijeenkomst in de Theaterhangaar in Katwijk spraken verschillende regionale vertegenwoordigers over ervaringen en successen om duurzaam muziekonderwijs in hun regio te verankeren. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas.
 
 Méér Muziek in de Klas heeft in Nederland inmiddels veertien MuziekAkkoorden gesloten. Meer dan de helft van de Nederlandse basisscholen is op dit moment weer bezig met muziek. De duurzame verankering van muziekonderwijs in het lesprogramma verschilt nog per regio en per school. Tijdens de landelijke MuziekTafeldag kwamen vertegenwoordigers van het onderwijs, gemeenten en culturele instellingen bij elkaar, zowel fysiek als online. Aan bod kwamen onder meer hoe leraren beter uitgerust kunnen worden om muziekles te geven en hoe je financiële middelen kunt aantrekken om structureel muziekonderwijs te realiseren.
De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Er werden MuziekAkkoorden getekend in onder andere de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals in Hellendoorn, de Liemers, Zutphen en omstreken, de stad Groningen en onlangs in Hoeksche Waard. "Het gaat de goede kant op maar we zijn er nog lang niet". Dat was de boodschap die Koningin Máxima uitdroeg tijdens de landelijke MuziekTafeldag van de stichting Méér Muziek in de Klas. "We zijn best ver gekomen". Maar het karwei is nog allerminst af. "We zitten op de helft en ik wil toch benadrukken dat we voor de volle honderd procent moeten gaan", aldus Máxima.

4 opmerkingen:

 1. Fantastisch dat ze zich hier voor inzet; Meer muziek in de klas is erg goed voor de jongeren. Onze koningin zag er goed uitgerust uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morgen Prinsjesdag, ben benieuwd of we er nog wat van te zien krijgen, op deze zo sobere dag, die i.v.m. corona anders is dan anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het voorlezen van de Troonrede, nu in de Grote Kerk, zal sowieso wel uitgezonden worden denk ik.

   Verwijderen
 3. Ja, ik hoop echt dat we er iets (of niets) van meekrijgen. We zullen het zien vanmiddag.

  BeantwoordenVerwijderen