FOTOSESSIE 2019: TUIN PALEIS HUIS TEN BOSCH | De Oranjes

vrijdag 19 juli 2019

FOTOSESSIE 2019: TUIN PALEIS HUIS TEN BOSCH

De jaren '80 leken heel even te herleven toen vanmiddag het 'nieuwe' Koninklijk gezin verscheen in de tuin van Paleis Huis ten Bosch - de tuin waar ook Beatrix zoveel jaar met háár gezin poseerde.
Foto: Wesley de Wit/RVD. Oude foto: Thuring/RVD

De fotosessie is traditiegetrouw het startsein van de vakantie van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Voor Prinses Ariane, die tijdens de fotosessie gekleed ging in een jurk van Alexia, was het vandaag een extra bijzondere dag; de laatste dag op de Bloemcampschool. Tijdens het persgesprek liet het Koninklijk paar nog eens weten het personeel, ouders en leerlingen van de school dankbaar te zijn voor een zo normaal mogelijke basisschooltijd voor hun dochters. Vanochtend waren ze ook op het schoolplein aanwezig toen de leraren een afscheidslied zongen voor groep 8. Koning Willem-Alexander plaatste er eerder vandaag een foto van op het Instagram-account van het Koninklijk Huis. Ariane is waarschijnlijk het meisje in het rode t-shirt.
Er werden weer verschillende soorten foto's gemaakt in verschillende samenstellingen.
Toen de Koning zijn gezinsleden op een rij plaatste van klein naar groot bleek dat Amalia haar moeder, Koningin Máxima, qua lengte al heeft ingehaald. Toen een fotograaf opmerkte dat ze volgend jaar wellicht langer is dan haar vader, zei Willem-Alexander: "Dan trek ik hoge hakken aan!” Over Amalia vertelden haar ouders verder nog dat ze bijzonder veel aandacht aan andere mensen schenkt. "Dat is heel bijzonder”, vindt Máxima. "Ze is geknipt voor haar volgende rol”, merkte Willem-Alexander op. En met de rapporten zit het, zoals gewoonlijk, ook goed. "Hier staan twee hele trotse ouders, die hele mooie eindlijsten hebben gezien" aldus de Koning.

4 opmerkingen:

 1. Een geweldige en mooi fotosessie in een hele mooie opgeknapte omgeving. De eerste foto leuk gedaan met daaronder een foto van het toenmalig koninklijk gezin. Geweldig.
  Fijne vakantie zowel voor de Koninklijke Familie als voor alle trouwe lezers en ook voor jouw Vivian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door nog eens goed naar de lachende Oranjes te kijken, valt het me op, dat ze er moe uitzien. Ik hoop echt dat van een welverdiende vakantie kunnen genieten en dat ze rust vinden, zodat ze er weer tegen aan kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Vivian,
  Veel te lang geleden dat ik bij je op je website ben langs geweest. Ik hou alles niet meer zo goed bij. Gelukkig kwam ik nu wel naar je mooie fotosessie verslag kijken. Wat een prachtig gezin is het toch. Ik vind de foto van prinses Máxima met prinses Alexia het allermooist, die had ik ook nog niet gezien.
  Goede zomerperiode gewenst, groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's en een heel mooie blog post zoals altijd!

  BeantwoordenVerwijderen