Binnenkijken in het nieuwe regeringsvliegtuig (PH-GOV) | De Oranjes

zaterdag 6 juli 2019

Binnenkijken in het nieuwe regeringsvliegtuig (PH-GOV)

Na Paleis Huis ten Bosch is nu ook het nieuwe regeringsvliegtuig aan de media 'gepresenteerd'. Op vliegbasis Woensdrecht mochten er beelden gemaakt worden van het interieur van het nieuwe vliegtuig voor de leden van het Koninklijk Huis en de ministers.

Fokker heeft zich in het afgelopen anderhalf jaar bezig gehouden met het ontwikkelen en inbouwen van het interieur. Volgens projectleider Ruud van Brandwijk is het toestel compleet anders geworden dan zijn voorganger. "Tijdens het vliegen kun je online werken. Er zit een audio/video on demand-systeem in, dus ze kunnen allerlei films of muziek selecteren. Het speakersysteem is volledig geïntegreerd in het interieur. Je ziet dus geen grilletjes of gaatjes". Ondanks de zakelijke uitstraling is het toestel nog steeds goed herkenbaar als Nederlands, met de Delfst blauwe accenten (kussentjes en tapijt) en aan de buitenkant de kleuren rood, wit en blauw (en oranje op de vleugel).
In het nieuwe luxe toestel zou je haast vergeten dat je in een vliegtuig bent; de comfortabele stoelen kunnen ook als bed gebruikt worden en er is zelfs een badkamer met douche aanwezig.
Koning Willem-Alexander heeft inmiddels ook zijn brevet om met een Boeing 737 te vliegen, dus zal wellicht ook regelmatig zélf het nieuwe vliegtuig besturen.

1 opmerking:

  1. Wat een luxe. ik vraag me wel af of dit allemaal wel nodig is. Maar het ziet er wel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen