Staatsbezoek van Kaapverdië - II | De Oranjes

dinsdag 11 december 2018

Staatsbezoek van Kaapverdië - II

Op de tweede dag van het staatsbezoek van Kaapverdië was er onder andere een regeringslunch in Den Haag en werd de dag verder ingevuld in Rotterdam, in het Sparta-station, en in de Cruiseterminal waar een afsluitend concert plaatsvond.

De tweede dag van het staatsbezoek begon met een ontmoeting van president Fonseca met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vervolgens bezocht de president het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In de middag werd president Fonseca op het Binnenhof ontvangen door minister-president Rutte. Aansluitend bood de minister-president de president en zijn echtgenote een regeringslunch aan. Tijdens de lunch werd gesproken over de ontwikkeling van kleine eilandstaten en de gevolgen van klimaatverandering voor deze eilanden. President Fonseca bracht vanmiddag in Rotterdam een bezoek aan het World Port Center. De Nederlandse en Kaapverdiaanse politie werken samen op het gebied van criminaliteitsbestrijding. De president bekeek voorbeelden van deze samenwerking, ontmoette agenten met een Kaapverdiaanse achtergrond en bezocht het First Response Command Center. In het Sparta-stadion in Rotterdam-West ontmoetten de president en de Koning vertegenwoordigers van Kaapverdiaanse organisaties. Zij bekeken een voetbalclinic, spraken met vertegenwoordigers van de eerste generatie Kaapverdianen in Nederland en met ondernemers uit de gemeenschap. In Rotterdam woont de grootste gemeenschap Kaapverdianen in Nederland, ruim 20.000 mensen.
Vanavond bood de president van Kaapverdië in de Cruiseterminal Rotterdam het Koningspaar een concert aan met bekende Kaapverdiaanse musici. Na het concert nam het Koninklijk Paar officieel afscheid van de president en zijn echtgenote. Ook Prinses Beatrix was aanwezig.

1 opmerking: