Prinses Beatrix onthult nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn | De Oranjes

woensdag 12 december 2018

Prinses Beatrix onthult nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn

Prinses Beatrix onthulde vandaag de nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Aanleiding voor de naamswijziging is de fusering met de zelfstandige hulplijnen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Vanaf 1 januari vallen alle hulplijnen onder één landelijke organisatie met één herkenbaar nummer.


In Nederland heeft iedereen toegang tot een telefonische of digitale hulpdienst. Sensoor is een landelijk netwerk van anonieme hulp op afstand. De organisatie heeft zesentwintig locaties en het landelijk bureau zit in Amersfoort. De telefonische hulpdienst bestaat zo’n 60 jaar, de chathulp en e-mailhulp meer dan 10 jaar. Sensoor wordt onder andere gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dankzij de fusie kunnen de 1.500 vrijwilligers van de deelnemende hulplijnen vanaf 1 januari jaarlijks zo’n 500.000 oproepen van mensen aannemen die een luisterend oor zoeken bij zorgen, pijn en eenzaamheid.

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet onze vroegere koningin er nog goed uit voor haar leeftijd en wat een energie heeft ze toch. Ik gun ze nog vele gezonde jaren toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een paar leuke fotos bij een mooi bericht. Altijd tot in de puntjes ziet zij er uit. Prachtig mens en wat een energie... gun het haar van harte.

    BeantwoordenVerwijderen