Staatsbezoek van Kaapverdië - I | De Oranjes

maandag 10 december 2018

Staatsbezoek van Kaapverdië - I

Op uitnodiging van Koning Willem-Alexander brengt de president van Kaapverdië, Jorge Carlos de Almeida Fonseca, vandaag en morgen een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote, Lígia Dias Fonseca.


Het staatsbezoek bevestigt de historische relatie tussen Nederland en Kaapverdië en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van veiligheid en de maritieme economie. Kaapverdië is naast een populaire toeristische bestemming voor Nederland een partner in het bestrijden van georganiseerde misdaad. Daarnaast kent Nederland al vele jaren een bloeiende en ondernemende Kaapverdiaanse gemeenschap. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heetten president Fonseca en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vond in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Kaapverdische autoriteiten. Na de ontvangst legde de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Aansluitend op de kranslegging bezochten president Fonseca en zijn echtgenote het Van Gogh-museum in Amsterdam. Zij kregen een rondleiding door de directeur, Axel Rüger, en Willem van Gogh, achterkleinzoon van Vincent’s broer, Theo van Gogh. Vanmiddag bracht de president een bezoek aan de Universiteit van Amsterdam. President Fonseca hield een toespraak voor internationale studenten over de economische ontwikkeling van Kaapverdië. Aan het einde van de middag woonden president Fonseca en de Koning een Blue Economy Round Table bij in het Scheepvaartmuseum. Bij deze bijeenkomst sprak minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, maakten Nederlandse en Kaapverdiaanse kennisinstellingen en bedrijven kennis met elkaar en wisselden zij van gedachten over maritieme ontwikkeling, duurzame energie en duurzaam toerisme. De eerste dag werd afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

1 opmerking:

  1. Geweldig dat ze de avondjurk opnieuw uit de kast heeft gehaald. deze staat haar erg goed. En ook in de ochtend kleding aan, die ze al meerdere malen heeft gedragen. Niet alleen staat ze dit goed, maar ook wij kopen niet voor elke gelegenheid nieuwe kleren. Prima gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen