Staatsbezoek aan Luxemburg - III | De Oranjes

vrijdag 25 mei 2018

Staatsbezoek aan Luxemburg - III

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben tijdens de laatste dag van hun staatsbezoek aan Luxemburg in Bettembourg een bezoek gebracht aan de bedrijven Neobuild en de internationale transporttak van de Luxemburgse spoorwegen, CFL Multimodal. Ook gingen ze naar de residentie van de Nederlandse ambassadeur voor een ontmoeting met een deel van de Nederlandse gemeenschap.


Neobuild is gericht op het zoeken naar en faciliteren van innovatieve oplossingen om duurzaam en circulair te bouwen. Bedrijven uit de bouwbranche kunnen hier nieuwe bouwtechnieken, materialen en producten langdurig testen en demonstreren. Vervolgens bezocht het Koninklijk Paar CFL Multimodal, een multimodale transportprovider en logistieke operator in Luxemburg. Vanwege de gunstige geografische ligging vormt CFL Multimodal een Europees logistiek centrum voor de overslag van containers. Op locatie bekeken de Koning en Koningin innovatieve technieken die worden gebruikt om de overslag van containers tussen spoor en weg veilig en efficiënt te laten verlopen. Afsluitend vond in de Nederlandse residentie in Luxemburg een ontvangst voor de Nederlandse Gemeenschap plaats. Het Koninklijk Paar ontmoette daar in Luxemburg wonende en werkende Nederlanders.
Het staatsbezoek eindigde rond het middaguur met een afscheidsceremonie bij het Groothertogelijk Paleis.
Slechts een paar uur later verscheen Koning Willem-Alexander weer al in Groningen voor de opening van de tentoonstelling 100 jaar De Ploeg..

1 opmerking:

  1. Mooie afscheidsfoto's. Je ziet toch wel dat ze om elkaar geven. Op de eerste 2 foto's kijken de koning en koningin wel heel ernstig.

    BeantwoordenVerwijderen