Koninklijk paar bij 5 mei-concert 2018 | De Oranjes

zaterdag 5 mei 2018

Koninklijk paar bij 5 mei-concert 2018

Het Koninklijk paar was vanavond aanwezig bij het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.

Ieder jaar wordt Bevrijdingsdag feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Dit jaar stond het 5 mei-concert in het teken van verzet. Elk jaar verzorgt een ander orkest het concert en treden verschillende solisten op. Vanavond speelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Antony Hermus en betraden Maan, Willemijn Verkaik, CB Milton, Bastiaan Everink en Noa Wildschut het podium op de Amstel. 
Onder grote publieke belangstelling vanaf de kaden voerde het orkest werken uit van onder anderen Verdi, Van Beethoven, Astor Piazzolla en Max Richter. Net als vele anderen haalden de Koning en Koningin op een gegeven moment hun mobiele telefoons tevoorschijn om met de zaklampjes te zwaaien tijdens het refrein Lights will guide you home van het lied Fix You, uitgevoerd door CM Milton en Maan en Noa Wildschut op viool.
Afsluiter was We’ll meet again, traditioneel gespeeld aan het einde van het concert terwijl het Koninklijk paar op een boot stapt en nog een 'afscheidsrondje' vaart.

2 opmerkingen:

  1. Wat een schitterend slot weer van de bevrijdingsfeesten en wat zag de koningin er prachtig en stralend uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's, met name achter de tulpen :) En geinig met die telefoon zaklampjes!

    BeantwoordenVerwijderen