Koningin Máxima bezoekt India | De Oranjes

woensdag 30 mei 2018

Koningin Máxima bezoekt India

Koningin Máxima vliegt momenteel de hele wereld over. Vorige week was ze nog in Luxemburg en Denemarken, de afgelopen dagen was ze als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling in India.


Koningin Máxima bezocht het land op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het bezoek van 2014. Koningin Máxima sprak in Delhi onder meer met vertegenwoordigers van NITI Aayog, de denktank van de overheid en de ‘Indian Software Products Industry Round Table (iSPIRIT), de denktank achter de ontwikkeling van de India Stack. Ook was er een gesprek met minister-president Narendra Modi en de interim-minister van Financiën, de heer Piyush Goyal. Daarnaast sprak de Koningin met vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties en financiële instellingen. Koningin Máxima ging ook op veldbezoek bij een project van Aye Finance. Deze financieringsorganisatie richt zich op kleine ondernemers in een specifiek cluster, bijvoorbeeld de productie van sportartikelen. Mede op basis van digitale informatie uit het cluster beoordeelt Aye Finance of een ondernemer een lening kan krijgen die een reguliere bank niet zou geven. Aye Finance ontwikkelt ook een app ‘MAye’. Hiermee kan de ondernemer de gang van zaken in zijn bedrijf beheren, zoals aan- en verkopen, aanwezigheid van de werknemers en de status van de lening. Naast financiering krijgt de ondernemer van Aye Finance ook adviezen op het terrein van boekhouden, kennis van inkoop van ruwe materialen en afzetmarkten.
Vandaag bezocht Koningin Máxima Mumbai waar ze aanwezig was bij een bijeenkomst van het ‘CEO Partnership for Financial Inclusion’. Dit informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever) kwam op uitnodiging van Koningin Máxima in januari voor het eerst bijeen tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos. De CEO’s van de bedrijven spraken af dat zij hun kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar gaan delen en dat zij gaan samenwerken. Bij de bijeenkomst Mumbai waren de lokale CEO’s aanwezig. Koningin Máxima had verder een gesprek met vertegenwoordigers uit de private sector in India over de ontwikkeling van klantgerichte financiële producten. Daarnaast bracht ze een bezoek aan de ‘dabbawala’s’. Dit zijn maaltijdbezorgers van warme lunches, een specifiek fenomeen voor Mumbai. De Dabbawala Associatie werkt samen met de digitale bank PayTM. Deze biedt de dabbawala’s een digitale bankrekening zodat klanten mobiel kunnen betalen. Dit is veiliger en bespaart tijd.

2 opmerkingen:

  1. Met een temperatuur van 47 graden zal ze het el warm hebben gehad, maar ze zag er iedere dag weer schitterend uit en geen spatje van vermoeidheid te bekennen of ze laat niets merken.
    Wederom een keurig verslagje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer kleurrijke foto's leverde dit bezoek op. Wat een stralende koningin Máxima!! Dit doet ze met zoveel passie!!

    BeantwoordenVerwijderen