Koninklijk paar ontvangt Duitse bondspresident | De Oranjes

dinsdag 15 mei 2018

Koninklijk paar ontvangt Duitse bondspresident

Koning Willem-Alexander heeft vandaag de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier ontvangen op Paleis Noordeinde. Na een welkomstceremonie was er een lunch, waarbij ook Koningin Máxima aanschoof.


Steinmeier is voor een tweedaags officieel bezoek in Nederland. Vandaag was hij welkom op Paleis Noordeinde waar hij met een ceremonie ontvangen werd. Tijdens de aansluitende lunch was inmiddels ook Koningin Máxima terug uit Den Bosch. Steinmeier wordt aan het eind van de dag verwacht in het Catshuis, waar hij zal aanschuiven bij minister-president Mark Rutte voor een werkdiner. Zij zullen onder meer praten over de toekomst van Europa en de politiek maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland en Duitsland, waaronder migratie. Woensdag staat een bezoek aan Amsterdam op het programma. Na de ontvangst door waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen gaat Steinmeier onder meer naar de NDSM-werf en het Rijksmuseum.

1 opmerking:

  1. Drukke dag voor de koningin 's-morgens in Den Bos en daarna lunchen op Noordeinde met de Duitse Bondspresident. Ze zag er schitterend uit.

    BeantwoordenVerwijderen