Koninklijk paar bij galadiner Deense Kroonprins Frederik | De Oranjes

zaterdag 26 mei 2018

Koninklijk paar bij galadiner Deense Kroonprins Frederik

Ter ere van zijn vijftigste verjaardag organiseerde de Deense Kroonprins Frederik vanavond een galadiner waarvoor vele Koninklijke gasten, waaronder Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, uitgenodigd waren.


De jurk die Máxima droeg, en al eerder gedragen heeft tijdens het vijftigste verjaardagsfeest van haar eigen man, maakte momenteel eigenlijk deel uit van een tentoonstelling van Jan Taminiau (de ontwerper). Speciaal voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik besloot Máxima 'm toch even tijdelijk uit de tentoonstelling te halen.
In de eetzaal in Christiansborg slot werd er gedineerd op borden uit 1750. Wat er op het menu stond, is behalve het voorgerecht (asperges) niet bekend.
Al de hele week waren er in Kopenhagen activiteiten rondom de vijftigste verjaardag van Frederik, maar vandaag werd hij echt 50. Terwijl de Koninklijke gasten al in het paleis waren, arriveerden Kroonprins Frederik en Prinses Mary met een koets waarmee ze eerst een korte rijtoer hadden gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Het is en blijft een prachtige jurk die onzze Koningin aanheeft. Wat mij betreft, mag ze die nog veel vaker gaan dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Koningin Máxima heeft er goed aan gedaan de jurk van de tentoonstelling even te lenen. Staat erg mooi en toepasselijk bij de 50 jarigen feestjes :)

    BeantwoordenVerwijderen