Oranje nieuws -7 november 2007 | De Oranjes

woensdag 7 november 2007

Oranje nieuws -7 november 2007

Koningin brengt streekbezoek aan Hoeksche WaardKoningin Beatrix ging vandaag een kijkje nemen in de Hoeksche Waard, sinds kort een Nationaal Landschap. De koningin bezocht alle vijf gemeenten in de Waard: Oud-Beijerland, Binnenmaas, Cromstrijen, Strijen en Korendijk.

Bij het zogenoemde streekbezoek werd aandacht besteed aan de aanwijzing van de Hoeksche Waard tot Nationaal Landschap, de economische binding van het eiland met de omliggende regio’s, de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied en de leefbaarheid voor de inwoners.

Het bezoek begon in het centrum van Oud-Beijerland. In het Oude Raadhuis praatte Beatrix met vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden en maatschappelijke organisaties over de positie van de Hoeksche Waard in relatie tot de Rotterdamse regio en Zuid-Holland-Zuid.
De verstedelijking en de bedrijvigheid van onder andere de Rotterdamse Haven grenzen aan dit Nationale Landschap. In het gesprek kwam onder meer de vraag aan de orde of en zo ja, hoe 'stad en land' elkaar kunnen versterken.
Beatrix7novemberAansluitend ging de koningin naar Maasdam, gemeente Binnenmaas, voor een bezoek aan Campina Maasdam. Vervolgens praatte Beatrix in Strijensas in basisschool De Hooistoof met leerlingen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en de oplevering van het natuurgebied Oeverlanden Hollandsch Diep.

Foto´s:
Verschillende toetjes proeven onder het toeziend oog van keurmeesters
Een leerling van de basisschool "De Hooistoof" geeft uitleg over de natuur en de streek

’s Middags bezocht de koningin Klaaswaal in de gemeente Cromstrijen. Ze onderhoudt zich met vertegenwoordigers van de commissie Hoeksche Waard, maatschappelijke organisaties op het eiland, het waterschap en de provincie over de vraag: hoe houden we het eiland leefbaar voor jong en oud?
009

Tot slot ging de koningin naar Zuid-Beijerland, gemeente Korendijk. In deze kern bezoekt de Koningin de multifunctionele boerderij Dorpzigt. In de Eendrachtshoeve wordt het streekbezoek feestelijk besloten.(Bron: RVD, foto´s boven: NUfoto)De Prins van Oranje woonde vanavond in de Nieuwe Kerk in Amsterdam de eerste ‘Admiraalslezing’ bij. De lezing werd gehouden door prof. dr. Paul Kennedy, director International Strategic Studies aan de Universiteit van Yale.


Deze eerste admiraalslezing werd georganiseerd door de Koninklijke Marine en het bestuur van de Stichting 400 jaar Michiel de Ruyter. De lezing is één van de afsluitende evenementen van het herdenkingsjaar rondom de 400e geboortedag van Michiel Adriaenszoon de Ruyter.
Foto´s:http://ppe-agency.com/show.php?zoektype=2&search=07-11-2007 Amsterdam

(Bron: RVD)

5 opmerkingen:

 1. leuke foto's
  claudia
  koningshuizenoveral.web-log.nl
  beatrixenfamilie.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt ook een leuke, informatieve site. Ik kijk iedere dag
  groet Jos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ze daar gezien
  ik vond echt dat ze er leuk uit zag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn gemeende complimenten voor jouw site! Erg mooi en uitgebreid.
  Hebben jullie ook het idee dat Maxima weer zwanger is? Volgens mij wel.

  BeantwoordenVerwijderen