Oranje nieuws -1 november 2007 | De Oranjes

donderdag 1 november 2007

Oranje nieuws -1 november 2007

Koningin en Pieter van Vollenhoven bij viering jubileum Nationale Ombudsman


Koningin Beatrix en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren vanochtend aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van het instituut Nationale ombudsman in de Oude Zaal van de Tweede Kamer te Den Haag. De Koningin nam het eerste exemplaar van het jubileumboek 'Werken aan behoorlijkheid – de Nationale ombudsman in zijn context ' in ontvangst.


De Nationale ombudsman is een onafhankelijk instituut dat de burger beschermt tegen onbehoorlijk overheidsoptreden. Al 25 jaar houdt het instituut zich bezig met het ontrafelen van problemen door deze te onderzoeken en met de betrokkenen in gesprek te gaan. De organisatie is continu in gesprek met maatschappelijke organisaties en volksvertegenwoordigers, deelt haar kennis met overheidsinstanties en helpt mensen persoonlijk bij het oplossen van onnodige bureaucratie.


KLIK HIER VOOR FOTO´S


Prinses Margriet der Nederlanden verrichtte vandaag in Apeldoorn de officiële opening van het nieuwe gebouw van Regionaal Opleidingscentrum Aventus. Het gebouw biedt plaats aan 6000 studenten en medewerkers.
(Bron en foto: Aventus)


Xms_itm_p

5 opmerkingen:

 1. Van de Website www.koninklijkhuis.nl
  Koninklijke familie doet mee op Make A Difference Day, 3 november 2007
  Hare Majesteit de Koningin en andere leden van de Koninklijke familie nemen zaterdag 3 november deel aan Make a Difference Day.
  Op deze dag tonen veel Nederlanders zich maatschappelijk betrokken door zich vrijwillig in te zetten voor verbetering van de leefomgeving. Individuen, scholen, bedrijven, gemeenten en vrijwilligersorganisaties doen mee. De Koningin en andere leden willen door deel te nemen het werk van de vele vrijwilligers in Nederland ondersteunen en aanmoedigen.
  Hare Majesteit de Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet verrichten vrijwilligerswerk op Open Erf De Groote Modderkolk in Loenen, Gelderland. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima doet dat in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.
  Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien zijn die zaterdag vrijwilligers bij het Asielzoekerscentrum in Alkmaar. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven doet mee met een oefening bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij te Hoek van Holland.
  Hunne Hoogheden Prins Maurits en Prinses Marilène zetten zich in voor Stichting LaLuz in Amsterdam. Hunne Hoogheden Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita gaan naar Nachtopvang in Zelfbeheer in Utrecht.
  25 oktober 2007

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jetje zou misschien eerst ook nog haar het ROC Apeldoorn gaan, maar das niet doorgegaan...
  Mooie foto's!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke foto's ze hadden mooie kleding aan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke foto's ze hadden mooie kleding aan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jetje en leentje, heten jullie echt zo?

  BeantwoordenVerwijderen