Deel 2 thema maand april | De Oranjes

donderdag 12 april 2007

Deel 2 thema maand april

Op 30 april 1980 vond de inhuldiging plaats van Beatrix als Koningin der Nederlanden. Als gevolg hiervan werd Prins Willem-Alexander als oudste kind de eerste troonopvolger en daarmee verwierf hij zich de titel Prins van Oranje, een titel die sinds 1815 aan de oudste zoon van de Koning is voorbehouden.Het Koninklijk gezin verhuisde in 1981 van Kasteel Drakensteyn naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.De Prins vervolgde zijn schoolopleiding aan het Eerste Vrijzinnig Christelijk Lyceum in deze stad. Hij sloot zijn middelbare schoolopleiding af op het Atlantic College te Llantwit Major in Wales (Groot-Brittannië), waar hij in 1985 het diploma Internationaal Baccalaureaat behaalde. Prins Willem-Alexander vervulde eerst zijn dienstplicht alvorens hij zich in 1987 inschreef bij de Faculteit der Letteren voor de studierichting geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Leiden. De Prins betrok tijdens zijn studie een pand aan het Rapenburg in deze stad. De studie van de Prins omvatte vakken als algemene en vaderlandse geschiedenis, economische geschiedenis, staatkunde en staatsrecht, recht van de Europese gemeenschappen, volkenrecht, mensenrechten en economie. De Prins sloot zijn studie af met een scriptie over de Nederlandse reactie op het besluit van Frankrijk (onder president De Gaulle) om uit de geïntegreerde commandostructuur van de NAVO te treden. In 1993 slaagde de Prins voor zijn doctoraal examen geschiedenis.

7 opmerkingen:

 1. Wederom weer erg leuk uitgebeeld en ook dat waren leuke koninginnedagen, de eerste 4 jaar met alleen het koninklijk gezin. Prins Claus er nog bij; het is en blijft jammer dat deze man er niet meer is, maar ja zo is het met iedereen die een dierbare heeft verloren; we moeten verder en dat is maar goed ook.
  Gelukkig blijven de mooie herinneringen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk onderwerp voor het thema! :-) 40 jaar alweer. :-) Gelukkig getrouwd, en nu vier lieve, gezonde dochters!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bovenstaande reactie was van mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk onderwerp voor het thema! :-) 40 jaar alweer. :-) Gelukkig getrouwd, en nu DRIE lieve, gezonde dochters!
  (Ik ben ook al lekker aan het blunderen vandaag :-O )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's zeg!
  Ook leuk gedaan Vivian! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is heel leuk gedaan zeg! :D

  BeantwoordenVerwijderen