Privéfoto’s Prins Friso vrijgegeven | De Oranjes

woensdag 14 augustus 2013

Privéfoto’s Prins Friso vrijgegeven

Namens Prinses Mabel heeft de RVD vandaag privéfoto’s vrijgegeven van Prins Friso.

De foto’s – die maandagavond ook te zien waren in het programma ‘NOS in memoriam Prins Friso’ – zijn gemaakt door Adam Anders (een vriend van de prins). Behalve deze twee foto’s werden er nog een aantal gezinsfoto’s in het programma getoond, die de mooie woorden van Adam Anders over de prins omlijstten.



Foto's: ©  Adam Anders
Adam noemt Friso “Een bijzonder mens. Zeker niet iemand zoals je ze elke dag ontmoet.” Verder zei hij dat hij Prins Friso drie dagen voor het ongeluk voor het laatst zag. “Ik was met mijn gezin bij Mabel en haar gezin, en we vertrokken twee dagen voor het ongeluk. Friso was toen op een punt in zijn leven. Zijn gezinsleven was helemaal in balans, een geweldige relatie met Mabel en twee dochters die het volgens hem en mij geweldig deden. En wat zijn werk betreft….plannen die Friso al jaren had,
begonnen werkelijkheid te worden. Als ik met Friso over zijn carrière praatte, legde hij de lat duidelijk hoog. Ik zag dan iemand die het uitstekend deed, en hij vond dat hij niet genoeg gedaan had. En wat zeker meespeelde die dag in Lech, was dat hij voor het eerst in zijn leven inzag dat hij veel had bereikt. Het gaf me een goed gevoel dat hij genoot van zijn bijdrage, zijn succes. “ Over de vriendschap zei hij: “Friso is iemand die er altijd voor je is. Hij heeft een volle agenda, reist veel, heeft het druk. Maar voor een vriend is hij altijd beschikbaar.” Ook sprak Adam over de band van Friso met zijn dochters en zijn moeder: “Friso was een vader die dolgraag optrok met zijn dochters. Hij keek ook graag hoe ze leerden en werd geïnspireerd door hun denkwereld. Maar hij vond het ook geweldig hun horizon te verbreden, en ze aan te moedigen zelf met ideeën te komen en tot hun eigen conclusies te komen. Je kon Friso niet gelukkiger zien dan wanneer een van zijn dochters met een origineel idee kwam dat ook nog enigszins doordacht was.””..” “Friso samen te zien met zijn moeder was een groot genoegen. Ze geven glans aan elkaar. Je ziet bij beiden een prachtige lach als ze bij elkaar zijn. Hij weet zijn moeder op unieke wijze te plagen. Hij plaagt zijn vrienden ook, maar er springen meer vonken af als je Friso met zijn moeder ziet. “

Beluister de volledige tekst hier. 

Koning Harald en Koningin Sonja bij begrafenis Prins Friso
Prins Friso wordt in besloten kring begraven, maar naast de Nederlandse Koninklijke familie en vrienden zullen ook Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen de uitvaart bijwonen. De Noorse Koning is peetvader van de prins.

4 opmerkingen:

  1. Een Friso zoals wij die niet kennen van foto's, ik althans niet. Geheel ontspannen en vrolijk lachend met zijn gezin. Mooie foto's. Dank voor optikken van het verslag Vivian, ik had het niet gezien.

    Fleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat we misschien al wisten, maar nu is het overduidelijk. Friso was een goede en liefhebbende vader voor zijn dochtertjes. Jammer dat het zo moet lopen. en met het interview, als ik het zo mag noemen, met zijn vriend Adam anders, zijn we veel te weten gekomen. hoe hij leefde en hoe blij hij was met zijn relatie met Mabel en zijn beide dochtertjes en niet te vergeten zijn carriere.

    Een bijzonder mens,die er nu niet meer is voor zijn vrouw, zijn dochtertjes, zijn moeder, broes, schoonzussen en voor de rest van de familie.

    Nogmaals sterkte en kracht voor nu en in de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeffrey, zoon van anja14 augustus 2013 om 21:02

    Wat een mooie foto's van prins friso en zijn gezin. Wat zullen ze gemist worden. Ik weet wat het is om je vader te verliezen VEEL STERKTE ALLEMAAL

    BeantwoordenVerwijderen