Koningin Máxima bezoekt Hollands Kroon in turquoise pak | De Oranjes

woensdag 29 mei 2024

Koningin Máxima bezoekt Hollands Kroon in turquoise pak

Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us, bezocht dinsdagochtend de gemeente Hollands Kroon in het kader van het Leading Locals netwerk van MIND Us. Het bezoek vond plaats in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Voor de gelegenheid droeg Máxima een vrolijk turquoise pak. 

Leading Locals is een leernetwerk van MIND Us waarin gemeenten goede voorbeelden kunnen uitwisselen over de aanpak van mentale problemen van jongeren in hun stad of dorp. Zo kunnen gemeenten elkaar inspireren en toewerken naar een integrale aanpak om jongeren te ondersteunen in hun mentale welzijn. Eén van de uitgangspunten is dat jongeren deel uitmaken van de beleidsvorming en uitvoering. Het netwerk is in november 2023 van start gegaan tijdens een bijeenkomst op Paleis Noordeinde. Hollands Kroon is één van de tien koplopergemeenten die deelneemt aan het netwerk. Máxima schrijft haar handtekening op een plaat:
De gemeente Hollands Kroon telt 22 kernen en vier buurtschappen die ver uit elkaar liggen. Er rijdt beperkt openbaar vervoer en wegen en fietspaden door het buitengebied zijn vaak onverlicht. Dit maakt het voor jongeren lastig elkaar te ontmoeten en fysieke hulp te organiseren. 

Koningin Máxima ging aan de hand van een plattegrond in gesprek met jongeren over het leven in een plattelandsgemeente met zeer beperkte voorzieningen en het belang van jongerenverenigingen voor hun mentale gezondheid. Aansluitend sprak zij met vertegenwoordigers van de gemeente, jongerenwerkers en jongeren over de uitdagingen en de genomen initiatieven om jongeren te bereiken. Tot slot werd het vernieuwde digitale jongerencentrum YOUH gepresenteerd. Dit is een digitale ontmoetingsplaats bedacht door en voor jongeren uit Hollands Kroon. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

1 opmerking:

  1. Wat doet onze koningin toch goed werk en wat een mooi pak had ze aan. Geweldig. Nu kleedt ze zich altijd wel goed, maar dit staat ze echt mooi.

    BeantwoordenVerwijderen