Koningin Máxima bezoekt Filipijnen - II | De Oranjes

woensdag 22 mei 2024

Koningin Máxima bezoekt Filipijnen - II

Vandaag vond het officiële deel van Máxima's bezoek aan de Filipijnen plaats.
 

Vandaag had Koningin Máxima in Manilla een focusgroep met vrouwen over de bijdrage van financiële diensten aan hun financiële gezondheid en veerkracht. Zowel in haar VN-werk als in Nederland pleit zij ervoor om financiële gezondheid als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van beleid en financiële producten die zijn afgestemd op wat mensen nodig hebben. Bijvoorbeeld een verzekering die gekoppeld is aan een lening en eenvoudige spaarproducten, zodat mensen zich kunnen beschermen tegen financiële tegenvallers en kunnen investeren in hun toekomst. De Global Findex 2021 laat zien dat 68 procent van de Filipijnen zich zorgen maakt over hun financiële gezondheid.
Koningin Máxima had verder in Manilla gesprekken met onder anderen president Ferdinand R. Marcos, Jr., minister van Financiën Ralph G. Recto, gouverneur van de Bangko Sentral ng Pilipinas dr. Eli M. Remolona, Jr., minister van de autoriteit Nationale Economie en Ontwikkeling (NEDA) dr. Arsenio M. Balisacan en de president van de Asian Development Bank Masatsugu Asakawa. 

Verder waren er rondetafelgesprekken met ontwikkelingspartners, financiële instellingen en fintech bedrijven. Thema’s zijn het bevorderen van samenwerking en het ontwikkelen van innovaties voor betere financiële inclusie en financiële gezondheid. Ook bezocht Koningin Máxima de Anteneo de Manila Universiteit. De universiteit en non-profitorganisatie Co-Develop lanceren een Technical Resource Lab waar Filipijnse publieke en private instellingen gezamenlijk kunnen bouwen aan digitale publieke diensten en deze binnen een veilige en verantwoorde omgeving kunnen testen om onder meer financiële inclusie te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten