Koningin Máxima bezoekt Filipijnen - I | De Oranjes

dinsdag 21 mei 2024

Koningin Máxima bezoekt Filipijnen - I

Koningin Máxima bezoekt van maandagavond tot en met donderdag 23 mei de Republiek der Filipijnen als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het bezoek gaat over het bevorderen van financiële inclusie en het thema financiële gezondheid. 
Foto: UNSGA/Patrick van Katwijk


Vandaag stonden er twee veldbezoeken op het programma. Koningin Máxima sprak op een eiland met een vissersgemeenschap over de positieve impact van digitale financiële diensten van CARD-RBI op hun inkomen en financiële gezondheid. Vissers behoren tot de groep mensen die het meest uitgesloten is van financiële diensten. De eilanden waar zij wonen zijn vaak afgelegen en hebben een beperkte (financiële) infrastructuur. CARD-RBI is een bank die financiële producten ontwikkelt voor moeilijk bereikbare en lage inkomensgroepen. Het gaat onder meer om spaarvormen, leningen en verzekeringen. Dit laatste gebeurt in samenwerking met Pioneer Insurance. 


Koningin Máxima bezocht verder in een stadje op het vasteland een ‘sari-sari store’. Dit is een kleine buurtwinkel. Kleinschalige ondernemers krijgen meestal geen lening bij een reguliere bank en hebben slechte toegang tot snel leverbare, laaggeprijsde producten. Fintech GrowSari biedt zowel betaalbare leningen als goed geprijsde voorraadgoederen met een snelle levering. Daarnaast kunnen klanten via GrowSari in de winkel rekeningen betalen, vliegtickets kopen, hun telefoon opladen, etc. Dit bevordert zowel groei van de winkel als het serviceniveau in de buurt.

                                                    Foto's: UNSGA/Patrick van Katwijk

1 opmerking:

  1. Wat een mooie, zomerse japon had de koningin aan. En mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen