Koninklijk Paar luncht met uitblinkers | De Oranjes

dinsdag 13 december 2022

Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vanmiddag in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Traditiegetrouw ging het gezelschap op de foto. 
De zeventwintig genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven. Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de winnaar van de Spinozapremie 2022, de Sociaal Werker van het Jaar 2022, de winnares van de Stevinpremie 2021, de Agrarisch Ondernemer 2022, winnaar van de Prijs Nederlandse Blaasmuziek 2022, de winnares van de Theo d’Or, de winnares van Media Oeuvre Award 2022, winnaar van de Gouden Zwaan en de zevenvoudig Nederlands Kampioen Tafeltennis. 

Al jaren lunchen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima regelmatig met uitblinkers. Mochten de uitblinkers op een gegeven moment 'op' zijn, dan wordt in de toekomst wellicht een 'onbeduidendheid lunch' georganiseerd - voor mensen die 'er niet toe doen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten