Koning Willem-Alexander bezoekt evenementenlocatie De Kuip | De Oranjes

woensdag 17 juni 2020

Koning Willem-Alexander bezoekt evenementenlocatie De Kuip

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan De Kuip in Rotterdam in het kader van de impact van de coronapandemie op de evenementenbranche.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen evenementenlocaties niet of nauwelijks worden geëxploiteerd. Ook in De Kuip liggen de reguliere activiteiten al sinds de uitbraak stil. Naast een voetbalstadion is De Kuip ook een evenementenlocatie met zeventien zalen waar allerlei activiteiten, zoals congressen en concerten kunnen plaatsvinden. Koning Willem-Alexander sprak bij aanvang van het bezoek met algemeen directeur Jan van Merwijk en financieel directeur Carl Berg over de impact van de coronamaatregelen op de exploitatie van het stadion als voetbal-en evenementenlocatie. Ook werd ingegaan op de ontwikkelingen rondom het nieuw te bouwen stadion en de Alliantie van Evenementenbouwers: een brede samenwerking tussen de totale sector van sport, cultuur en entertainment gericht op het behoud van publieksevenementen in Nederland. Aansluitend kreeg hij een rondleiding waarbij diverse onderdelen van de locatie werden bezocht en medewerkers vertelden over hoe zij de coronaperiode ervaren.

In de brasserie vond een ontmoeting plaats met de chef-kok en horecamedewerkers en op het veld sprak de Koning met medewerkers van de veldploeg en de technische dienst. Bij de Feyenoord Campus werd door een docent en een leerling uitleg gegeven over de impact van de sluiting van het Feyenoord Leercentrum en in het Feyenoord museum werd stilgestaan bij de geleidelijk opstart van het museum. De rondleiding eindigde in de kleedkamer, waar met aanvoerder Steven Berghuis gesproken werd over de impact van de corona-uitbraak op het voetbal en op de spelers zelf. Ook werd door Feyenoord-directeur Mark Koevermans ingegaan op het Deltaplan Betaald Voetbal. Het bezoek eindigde in het bijbehorende Maasgebouw met een gesprek over alle werkvelden die getroffen zijn door het wegvallen van evenementen. Koning Willem-Alexander sprak onder andere met medewerkers die zich bezighouden met events, hospitality, merchandising en security.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten