Staatsbezoek aan Indonesië - II | De Oranjes

woensdag 11 maart 2020

Staatsbezoek aan Indonesië - II

Koning Willem-Alexander bestuurde zelf het regeringsvliegtuig vanuit Jakarta naar Yogyakarta waar de tweede dag van het staatsbezoek plaatsvond.
Foto: RVD


Na een ontvangst op het vliegveld ging het Koninklijk paar in gesprek over de kansen en uitdagingen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Indonesië. Vervolgens vertrok de delegatie naar Yogyakarta waar zij werden ontvangen door de sultan van Yogyakarta in zijn paleis, de Kraton Nga Yogyakarta Hadiningrat.

Na een lunch op het paleis brachten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de ‘connected Kampoeng’, een wijk waar bewoners dankzij de komst van internet gezamenlijk hun leef- en woonomstandigheden hebben kunnen verbeteren.

Bij de Universitas Gadjah Mada (UGM) stond wetenschappelijke samenwerking tussen Indonesië en Nederland centraal. Het Koninklijk Paar ging onder meer in gesprek met studenten over de Innovative Academy. De Innovative Academy stimuleert creatieve samenwerking voor de oprichting van digitale startups.

Vanavond bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het tempelcomplex van Prambanan. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en betekent ‘veel priesters’. Het Koninklijk Paar sprak met diverse religieuze leiders over hun activiteiten ter bevordering van religieuze tolerantie in Indonesië en in de regio. Daarna kregen zij een rondleiding door het tempelcomplex en woonden zij een deel van een traditionele Ramayana voorstelling en een optreden van de moderne muziekgroep Rubah di Selatan bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten