Prinses Irene heeft een hersenschudding na ski-ongeval | De Oranjes

zondag 8 maart 2020

Prinses Irene heeft een hersenschudding na ski-ongeval

Prinses Irene heeft bij een een ski-ongeval een hersenschudding opgelopen. Dat hebben de persoonlijk assistent van de prinses en directeur Peter Derksen van Stichting Nationale Boomfeestdag vandaag laten weten.
Foto: Jeroen v.d. Meyde/RVDPrinses Irene was donderdag op de piste toen een andere skiër hard tegen haar aan botste. Ze droeg op dat moment gelukkig wel een helm. Prinses Irene is volgende week woensdag niet aanwezig bij de opening van een bos in Alphen aan den Rijn dat naar haar is genoemd. "Met pijn in het hart heeft ze moeten afzeggen", aldus haar woordvoerster. De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland elk jaar gehouden op de derde woensdag in maart. Alphen aan den Rijn is gastgemeente bij de 64e editie. Als dank voor haar jarenlange inzet voor de natuur en omdat ze in augustus 80 is geworden, laat de stichting het IreneBos aanplanten. Het bos beslaat ruim 23 hectare. De prinses zal bij de feestelijke opening van het bos worden vervangen door haar oudste zoon, prins Carlos.

1 opmerking:

  1. Bij dezen wens ik prinses Irene gezondheid en een spoedig herstel van krachten. Weet dat ik een fan ben van het werk wat zij doet. Wat bijzonder om te horen dat er een IreneBos wordt geplant. In Engeland, waar ik bijna 5 jaar heb verbleven, worden momenteel vele bomen geplant door groepen vrijwilligers. Zelf heb ik mijn best gedaan in de tuin bij mijn huis, met veel plezier. Vogels zijn er ook blij mee, ze vliegen af en aan met strootjes in hun snavel.

    BeantwoordenVerwijderen