Staatsbezoek aan Indonesië - III | De Oranjes

donderdag 12 maart 2020

Staatsbezoek aan Indonesië - III

De laatste dag van het staatsbezoek reisde het Koninklijk Paar naar het Tobameer, waar ecotoerisme en waterkwaliteit centraal stonden.
Foto: RVD


Bij het Tobameer brachten zij eerst een bezoek aan een traditioneel Batakdorp waar zij een toelichting kregen op de historie van het gebied en toekomstige ontwikkelingen. Het Tobameer is door president Widodo aangewezen als nieuwe locatie voor duurzaam toerisme. Het Koninklijk Paar kreeg bij de ontvangst een traditionele Ulos-sjaal omgehangen. Volgens oude Batak-verhalen zijn er drie bronnen die warmte geven aan de mens: de zon, het vuur en de Ulos.


Vervolgens kreeg het Koninklijk Paar in het DEL Institute for Technology uitleg over de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Het instituut zet zich in voor de bestrijding van overbevissing en het lozen van afvalwater, om zo de waterkwaliteit van het Tobameer te verbeteren.
Foto: RVD
Op het eiland Samosir dat midden in het Tobameer ligt bezochten de Koning en Koningin de Silima Lombu Eco Village, opgezet om de lokale gemeenschap de mogelijkheden van duurzaam toerisme en kleinschalige biologische landbouw te laten zien.
Foto: RVD
“Indonesië is een land met een oude ziel en een jong hart. Die combinatie maakt Uw land zo eindeloos fascinerend. Wij danken allen die hun deur voor ons hebben geopend en hun verhaal met ons hebben gedeeld. Wij voelen ons hier bijzonder welkom.” lieten de Koning en Koningin in een dankwoord weten.

1 opmerking: