Koningin Máxima aanwezig bij start viering 100 jaar welpen van Scouting Nederland | De Oranjes

woensdag 15 januari 2020

Koningin Máxima aanwezig bij start viering 100 jaar welpen van Scouting Nederland

Koningin Máxima was vanmiddag in Noordwijkerhout aanwezig bij de start van de viering van 100 jaar welpen van Scouting Nederland. Welpen zijn bij Scouting de kinderen tussen zeven en elf jaar. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.
Foto: RVD


Bijna alle duizend Scoutinggroepen in Nederland hebben een welpengroep. Het is de grootste leeftijdscategorie binnen Scouting. Het honderdjarig bestaan van de welpen in Nederland wordt gevierd met activiteiten in het hele land. De aftrap vond plaats met ‘Tijd voor taart’. Onder dit motto bakken de welpen taart of cupcakes die zij later aanbieden aan de burgemeester of wethouders van hun gemeente. Zo laten zij de gemeenten zien dat Scouting ook in hun regio actief is.
Foto: RVD
Koningin Máxima was tijdens haar werkbezoek aanwezig bij de start van het jubileumjaar. Ze ging in gesprek met leden van het projectteam ‘100 jaar welpen’ en werd geïnformeerd over de feestelijkheden die in 2020 gepland staan. Daarnaast werd stilgestaan bij de grote rol die vrijwilligers spelen bij de organisatie van de verschillende evenementen die Scouting jaarlijks organiseert. Vervolgens hielp Koningin Máxima de welpen met het bakken en versieren van de cupcakes. De kinderen vertelden over hun ervaringen bij Scouting en over de activiteiten in het jubileumjaar waarnaar zij het meest uitkijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten