Nieuwsoverzicht - januari 2020 | De Oranjes

vrijdag 31 januari 2020

Nieuwsoverzicht - januari 2020

8 januari:
Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan De Wending, een instelling voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding van het Leger des Heils.
Foto: Leger des Heils8 januari:
Koningin Máxima brengt een bezoek aan Stichting ElanArt, winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2019 van het Oranje Fonds.
Foto: Bart Homburg/Oranje Fonds
14 januari:
Koning Willem-Alexander opent het jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven. Dit jaar bestaat Vakschool Schoonhoven 125 jaar.
Foto: RVD

14 januari:

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima houden de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden. Een dag later volgt de nieuwjaarsontvangst voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties.


15 januari:
Koningin Máxima is aanwezig bij de start van de viering van 100 jaar welpen van Scouting Nederland.
Foto: RVD
20 januari:
Prinses Beatrix woont in Tivoli Vredenburg een symposium bij van het interreligieus netwerk In Vrijheid Verbonden. Het thema van de bijeenkomst is ‘75 jaar vrijheid’. 

21 januari:
Koning Willem-Alexander bezoekt samen met staatssecretaris Blokhuis (VWS) een dagbesteding en opvang voor dak- en thuislozen.
Foto: Ministerie van VWS
21 januari:
Koningin Máxima bezoekt het World Economic Forum (WEF) in Davos dat dit jaar 50 jaar bestaat. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

21 januari:
Koning Willem-Alexander bezoekt Kasteel De Keverberg, dat bijna vijf jaar geleden na een grote restauratie werd heropend.

21 januari:
Koning Willem-Alexander bezoekt multifunctioneel centrum De Engelbewaarder, één van de tien lokale ‘dorpsontmoetingen’ binnen de gemeente Peel en Maas.

22 januari:
Prinses Laurentien leest voor uit Het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’ tijdens het Nationale Voorleesontbijt in het Stadhuis-Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer.
Foto: CPNB/Janiek Dam
22 januari: 
Prinses Beatrix en Prinses Laurentien wonen de opening van de zeventiende editie van het Holland Dance Festival bij.

23 januari: 
Koning Willem-Alexander woonde vandaag op uitnodiging van president Reuven Rivlin het World Holocaust Forum bij in Jeruzalem, Israël. Deze ceremonie is een initiatief van het Europees Joods Congres, Yad Vashem en World Holocaust Forum Foundation en brengt staatshoofden en regeringsleiders uit rond 30 landen samen ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.
23 januari: 
Koning Willem-Alexander bezoekt het museum van Yad Vashem, het officiële herdenkingsmuseum voor Joodse slachtoffers van de Holocaust.

23 januari: 
Koning Willem-Alexander spreekt in zorgcentrum Beth Juliana met (Joodse) senioren die in Nederland zijn opgegroeid.

25 januari:
Prinses Beatrix bezoekt Jumping Amsterdam.

27 januari:
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, premier Mark Rutte en het Belgische Koningspaar zijn aanwezig bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

29 januari: 
Koning Willem-Alexander benoemt dr. J.A. Vijlbrief en mevrouw drs. A.C. van Huffelen tot staatssecretaris van Financiën.

29 januari: 
Koningin Máxima spreekt als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas met wethouders Cultuur en Onderwijs van de grote steden over lokale en regionale verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de grote steden. Het gesprek vindt plaats in aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en ambassadeurs van Méér muziek in de Klas. 
Foto: Meer Muziek in de Klas/ Set Vexy

29 januari: 
Prinses Margriet opent verpleeghuis Beukenstein. Het pand vervangt het oude verzorgings- en verpleeghuis dat in de jaren zeventig als een van de eerste verpleeghuizen in Nederland de deuren opende.

30 januari: 
Koning Willem-Alexander beëdigt mevrouw drs. J.M.A. Kemna tot collegelid in buitengewone dienst van de Algemene Rekenkamer.

30 januari: 
Prinses Laurentien opent de tentoonstelling 'Knokken voor je boeken' in de Openbare Bibliotheek. Deze tentoonstelling en een gelijknamig boek markeren het 125-jarig bestaan van de Vereniging Onbeperkt Lezen (VOL). VOL vertegenwoordigt de leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten