Staatsbezoek aan Ierland - III | De Oranjes

vrijdag 14 juni 2019

Staatsbezoek aan Ierland - III

De Koning en Koningin reisden vandaag, op de derde dag van het staatsbezoek naar Cork. Na aankomst op het vliegveld werden zij welkom geheten door de burgemeester van de stad in het stadhuis.


Vervolgens voer het gezelschap van Cork naar Cobh, waarbij het Koninklijk Paar uitleg kreeg over recente en toekomstige havenontwikkeling en –uitbreiding, inclusief de ontwikkeling van de nieuwe diepzeeterminal.
Aangekomen in Cobh sloot de delegatie aan bij de Nederlandse bedrijven van de economische missie en hun Ierse counterparts uit de sector maritieme infrastructuur en havenontwikkeling. Het Koninklijk Paar ging in gesprek met de bedrijven waarbij haveninfrastructuur en digitalisering van havendiensten centraal staan en de ontwikkeling van diepzeeterminal Ringaskiddy. Daarnaast was er aandacht voor de samenwerking tussen Nederlandse en Ierse havens.
Ook vond er in aanwezigheid van de Koning en Koningin een ondertekeningsceremonie plaats voor verdere samenwerking tussen Nederlandse en Ierse partners. Het staatsbezoek werd afgesloten met een bezoek aan Camden Fort Meagher in Crosshaven. Bij dit bezoek stonden de vele vrijwilligersinitiatieven centraal. Ierlands landelijke gebieden kennen een sterke maatschappelijke betrokkenheid en een groot verenigingsleven. Het Koningspaar sprak tijdens een rondgang door het fort met verschillende vrijwilligersorganisaties uit de regio die op verschillende terreinen werken aan sociaal-maatschappelijke cohesie. Het paar werd ontvangen door vrijwilligers van Rescue Camden, de organisatie die het fort, dat ooit dienst deed om Cork te verdedigen tegen de protestantse Willem III van Oranje, in ere heeft hersteld.

3 opmerkingen:

 1. Wederom mijn complimenten voor dit mooie verslag met leuke foto's erbij.
  Ben blij dat je er weer bent, ook al gaat het in jouw tempo. Niet erg elke dag een verassing of er weer iets bij is. Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reacties! Er zal weer wel eens een tijd volgen dat ik me wel helemaal 100% kan inzetten voor m'n site en ook weer eens een uitgebreidere (bijv. geschiedenis) artikel kan maken.

   Verwijderen
 2. Dat zou fijn zijn, maar je bent er weer en je verrast mij elke dag weer. Ga zo door in je eigen tempo, dan komt het best goed. hoop wel dat je je Juliana serie weer een keer op kunt pakken.

  BeantwoordenVerwijderen