Koning Willem-Alexander geïnstalleerd als Ridder in de Orde van de Kousenband | De Oranjes

maandag 17 juni 2019

Koning Willem-Alexander geïnstalleerd als Ridder in de Orde van de Kousenband

Na het staatsbezoek aan Ierland, bleven Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima dit weekend in het Verenigd Koninkrijk. In Windsor werd de Koning vandaag namelijk geïnstalleerd als Ridder in de Orde van de Kousenband.


De Koning werd door Koningin Elizabeth II geïnstalleerd in de ‘Most Noble Order of the Garter’. Tijdens een jaarlijkse ceremonie in St. Georgekapel, Windsor Castle, werd hij geïnstalleerd als ‘Supernumerary Knight of the Garter’.
De Koning is tijdens het staatsbezoek van het Koninklijk Paar aan het Verenigd Koninkrijk op 23 en 24 oktober 2018 door Koningin Elizabeth II tot ridder in deze Orde van de Kousenband benoemd. Ook Koning Felipe VI van Spanje werd tijdens de ceremonie vandaag geïnstalleerd als ‘Supernumerary Knight of the Garter’. Die benoeming ontving hij tijdens een staatsbezoek in 2017.
De Orde van de Kousenband is in 1348 door Koning Edward III opgericht en daarmee de oudste en hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth staat aan het hoofd van de orde. Naast leden van de Britse Koninklijke Familie telt de orde vierentwintig ridders en dames, die door Koningin Elizabeth zijn benoemd vanwege hun bijzondere verdienste voor het algemeen belang. Daarnaast maken enkele buitenlandse staatshoofden deel uit van de orde: de Supernumerary Knights and Ladies. Ook Prinses Beatrix is sinds 1989 lid van deze orde.

1 opmerking:

  1. Wat een mooi verslagje, ja ik ben niet anders gewend van jouw. mijn complimenten. Maar ook de ceremonie was erg mooi. En wat zag onze Koningin er prachtig uit. Hertogin Catharina trouwens ook geweldig. Het pakje van Koningin letitzia vond ik helemaal niet mooi.

    BeantwoordenVerwijderen