Koningin Máxima bij ondertekening convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal in Friesland | De Oranjes

donderdag 20 september 2018

Koningin Máxima bij ondertekening convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal in Friesland

Koningin Máxima was, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, vandaag aanwezig bij de ondertekening van het samenwerkingsconvenant muziekonderwijs Friesland in Schouwburg De Lawei in Drachten.


Het samenwerkingsconvenant vloeit voort uit het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal. Het programma, opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas, moet er voor zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Dit gebeurt door lokale en regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Er zijn convenanten getekend in de provincie Limburg, de stad Groningen en in een deel van Gelderland.

In Drachten werd een convenant ondertekend waarbij de betrokken partijen garanderen dat in 2022 alle 52.000 basisschoolkinderen in de provincie Friesland structureel muziekonderwijs krijgen. De betrokken partijen zijn onder andere gemeenten, provincie Friesland, schoolbesturen en culturele instellingen als Keunstwurk, PABO NHL-Stenden Hogeschool, Prins Claus Conservatorium en de Organisatie voor Muziekverenigingen Fryslân. De ondertekening werd gevierd met een lied, gezongen door meer dan zevenhonderd Friese kinderen en optredens van Nynke Laverman, Circus Adje Orkest en Frysk Jeugd Orkest.

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi van de Koning dat ze bij het uitstappen meteen naar de camwera liep om zowel namens haarzelf als van hara man hun medeleven betoonde bij het verschrikkelijke drama, donderdagochtebns in Oss, waarbij 4 kinderen om het leven kwamen. Nogmaals voor de familie en nabestaande heeeeel veeeel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tjonge, tjonge - Maxima moet echt die lange sprieten bijwerken. Dat is echt geen kapsel en staat zo naar.

    BeantwoordenVerwijderen