Koninklijk paar ontvangt president van Mexico | De Oranjes

dinsdag 24 april 2018

Koninklijk paar ontvangt president van Mexico

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvingen vandaag de Mexicaanse president Pena Nieto en zijn echtgenote Angelica Rivera de Pena aan de achterzijde van Paleis Noordeinde.De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, bracht vandaag een officieel bezoek aan Nederland. Het bezoek staat in het teken van het bestendigen en verbreden van de politieke betrekkingen en het vergroten van de economische samenwerking op de terreinen energie & offshore, maritiem, water, agro-food en infrastructuur. Het bezoek zou eigenlijk al eind mei vorig jaar plaatsvinden, maar moest toen om agendatechnische redenen worden uitgesteld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvingen de president en zijn echtgenote met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde, gevolgd door een audiëntie.
Voor het poseermoment werd dit keer eens gekozen voor de bovenvestibule van het paleis.
Aansluitend boden de Koning en Koningin het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president hielden daarbij een toespraak.
De Koning kwam met een knipoog terug op een blunder van bijna tien jaar geleden in Mexico. "U weet vast wel waarover ik spreek… Met het voorgerecht vandaag tonen wij U wat wij het allerliefst met garnalen doen!"

1 opmerking:

  1. Wat zag de koning er goed uit en ook haar haren keurig verzorgd; het kan dus wel. En ookm d epresidentsvrouw zag er prima uit.
    Ben benieuwd naar vanavond.

    BeantwoordenVerwijderen